KLART: Malin Hermansson går huvudmatch på hemmaplan!

✅ Svenska Bellator-fightern möter Conor McGregors lagkamrat

Den 28 september smäller det på Conventum i Örebro, när den nya MMA-galan Nerike MMA Series 1 går av stapeln.

Läs mer: Nya galan ska sätta Örebro på MMA-kartan

Sedan tidigare har MMAnytt kunnat rapportera att den unge talangen Bartosz Wojcikiewicz går match på galan – och nu står även galans huvudmatch klar.

“Action från början till slut”

Den svenska MMA-talangen Malin Hermansson, som är kontrakterad av stororganisationen Bellator MMA, kommer nämligen att ta sig an Bellator-konkurrenten Antonela Orlic som tävlar för SBG Ireland.

Den irländska klubben huserar bland annat superstjärnan Conor McGregor, och Orlic tränas av den kontroversielle irländarens coach John Kavanagh.

Patrik Hjulström är en av de som arrangerar galan, och han har höga förhoppningar inför huvudmatchen i flugvikt.

– Det vi kommer få se här är två grymma strikers göra upp i buren, det kommer bli action från början till slut helt enkelt. MMA är femtio procent sport och femtio procent underhållning, publiken vill se action och inga tråkiga ”lay and pray” matcher. Den här matchen kommer att erbjuda både sport och underhållning till hundra procent, säger Hjulström till MMAnytt.

Avslutningsvis kan jag säga att det är extra kul att vi kan bidra till att visa upp svensk dam-MMA när den är som bäst. Den har tagit jättekliv i utvecklingen under de senaste åren, fortsätter arrangören.

Malin Hermansson Nerike MMA

Ser fram emot tuffa fighten: “Sjukt peppad”

Kroaten Orlic kommer från en bakgrund inom kickboxning, precis som Hermansson. Hon har åtta kroatiska mästerskapstitlar i kickboxning, och även titlar i boxning, thaiboxning, samt kyokushin karate.

Tillsammans har Hermansson och Orlic över 160 strikingmatcher i bagaget – och Hermansson är själv riktigt taggad inför den kommande fighten:

– Jag är sjukt peppad alltså. Gå match på hemmaplan i Örebro, det känns galet kul. Är glad att det här blir av och att jag får möjlighet att kliva in i buren i Conventum. Att möta en meriterad striker dessutom, det här kommer att bli bra. Jag vet att jag är bättre än den här tjejen. Hon har sina styrkor och svagheter, men jag tror inte hon vet riktigt vad hon har att vänta sig, säger Hermansson till MMAnytt.

Ännu en match klar: “Explosiva och vältränade”

Dessutom står ännu en match klar för galan. Det handlar om ett welterviktsmöte i MMA A-klass mellan Rahmads Stromanis och Daniel Sandberg.

Rahmads är tidigare tidigare elitutövare i kanotpaddling där han tävlat i både EM och VM, men har nu sadlat om till MMA. Han tar sig an Sandberg, som till vardags tävlar för Gracie Jiu Jitsu i Luleå under bland andra Alexander Hagman.

– Här har vi två explosiva och grymt vältränade debutanter som kommer att göra upp i buren. Rahmads är en naturligt tuff talang som verkligen gillar att fightas i högt tempo. Ett framtidsnamn helt klart! Daniel är en fysad kille som gillar alla segment i en fight. Två framtidsnamn i en grym welterviktsdrabbning! säger Hjulström om matchen.

Malin Hermansson Nerike MMA

Nerike MMA Series: Uppdaterat matchkort

Biljetterna till Nerike MMA Series har släppts och säljs nu via Tickster. Kolla in det rådande matchkortet nedan!

Professionell MMA:

  • Huvudmatch i flugvikt: Malin Hermansson vs. Antonela Orlic
  • Catchvikt (63 kg): Bartosz Wojcikiewicz vs. Viktor Gustafsson

A-klass:

  • Mellanvikt: Addis Saljevic vs. Nabbe Malki
  • Bantamvikt: Filip Ravin vs. Don Karl Runnström
  • Weltervikt: Rahmads Stromanis vs. Daniel Sandberg

B-klass:

  • Catchvikt (63 kg): Armin Eskandari vs. Zain Hamdo

Följ Nerike MMA Series på Facebook och Instagram och håll utkik här på MMAnytt.se för fler nyheter och uppdateringar inför eventet.

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...