Malin Hermansson sågar damerna i Bellator: “Modeller – inte fighters!”

✅ "The Herminator" talar ut om frustrationen ✅ "Viktigare att ta en bra Instagrambild än en match"

Malin Hermansson inledde sin professionella MMA-karriär med två tunga segrar på hemmaplan mot Cornelia Holm och Gabriella Ringblom. Dessa vinster lönade sig i form av att topporganisationen Bellator MMA signade Hermansson i augusti förra året.

Relaterat: Malin Hermansson skriver på för Bellator MMA!

Sågningen: “Har inga ambitioner”

Några matcher har det dock ännu inte blivit för “The Herminator” – men det är inte för att hon inte försökt. När MMAnytt talar med Hermansson berättar hon att de förgäves har försökt få till ett möte sedan intåget i organisationen.

– Bellator har jagat en motståndare till mig ganska länge. Från början ville de hitta någon till någon av Europa-galorna. Då frågade de två tjejer som inte var signade till Bellator för en “one fight-deal”. Båda två tackade nej av olika anledningar – en av dem sa att hon var skadad, men en vecka senare lägger hon upp en video där hon sparras MMA. Nu har hon planer på att åka till Asien på träningsläger – så skadad var hon, säger Hermansson på MMAnytt-podden.

– Det är ganska irriterande. Jag tycker att om man får ett sådant erbjudande att gå en fight i Bellator då tar man det, fortsätter hon.

Varför tror du att du har så svårt att hitta en villig motståndare?

– Jag har ingen aning. Om man ser på det ur ett annat perspektiv är jag ju en striker med 2-0. Om man gräver lite mer, och kollar man lite mer på min bakgrund, så ser man att jag kan vara en riskabel motståndare. Men framförallt har de ju inga ambitioner. Det är ju tjejer som kallar sig professionella fighters men som bara tar matcher som passar dem bra, säger Hermansson.

“Bortskämda – är bedrövligt”

Svårigheterna med att få till en match har fått Hermansson att bli aktiv på Twitter. Där har hon skickat flera frispråkiga utmaningar till fighters i Bellators kvinnliga flugviktsdivision, bland annat till boxningsstjärnan Heather Hardy – som inte var sen med att ge svar på tal.

– Jag tror nog att fröken Hardy kan vara lite småirriterad på mig. Hon blev inte jätteglad över kycklingbilden … (se bilden ovan) Jag vill ju möta henne. Det skulle vara en jäkligt bra match för mig av olika anledningar. Hon är ju ett uppbyggt namn och är lite av en profil där borta. Hon har boxningsbakgrund. Det skulle bli underhållande, fortsätter hon.

Hermansson utvecklar också sitt resonemang kring Bellators flugviktare, som hon menar är “modeller snarare än fighters”.

– De är ju det! Det är viktigare att ta en bra Instagrambild än att ta en match. Jag tycker att det är bedrövligt. Det är töntigt. Lite skit ska de ju ha, de här tjejerna. Jag tycker att de är bortskämda, utan ambitioner. De sitter bara och väntar och kallar sig för professionella fighters. Men när de väl får ett erbjudande så passar det inte, säger Hermansson.

“Ge mig bara en match!”

Hermansson berättar också att hon är frustrerad över att inte få någon match, och vädjar nu till Bellator att ge henne vem som helst – bara hon får fightas.

Hon tillägger att inget är bestämt än, men att hon siktar på att göra sin debut för organisationen inom ett par månader.

– Jag kan ta vem fan som helst, det spelar ingen roll. Ge mig bara en match! Jag börjar liksom bli lite frustrerad över att träna två pass om dagen sex dagar i veckan utan att få någonting inbokat. Vi är inriktade på att det kommer bli en match om inte alltför snart framtid, så vi kommer snart att åka till Bali för att förbereda mig, avslutar Hermansson.

Se hela intervjun med Malin Hermansson här.

Återupplev tidigare MMA-galor från Superior Challange här!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...