UFC-managern överklagar helgens “fruktansvärda” domslutsförlust

✔ Alla stora MMA-medier gav matchen till Kamaka

Under helgens UFC Vegas 25 fick vi se en spännande fjäderviktsdrabbning mellan Kai Kamaka III och T.J. Brown. Trots att en domare gav samtliga ronder till Kamaka vann Brown slutligen via delat domslut (27–30, 29–28, 29–28).

Beslutet upprörde Kamakas manager Brian Butler till den grad att han nu planerar att överklaga poängförlusten.

– Imorgon kommer vi lämna in ett överklagande för det fruktansvärda domslutet mot Kai Kamaka, sade Butler till MMA-Fighting.

– Jag tror inte jag har sett en enda mediekanal som gav den där matchen till T.J. och såvitt jag förstår har även T.J. och hans team sagt att de inte vann. Det finns få eller inga undanflykter för de här domarna som inte klarar av att göra sitt jobb ordentligt. För en fajter som Kai, som flyttade hela sitt hem från Hawaii för att satsa på sin karriär, är det helt enkelt inte rätt.

 


HETAST JUST NU


Vill ha en förklaring till varför han förlorade

Det händer relativt ofta att poängdomare i UFC dömer annorlunda än de flesta fajters och fans skulle göra. I Kamakas fall hade alla de större MMA-medier honom som segrare.

Ändå är det så gott som omöjligt att ändra ett domslut efteråt så länge inte förbjudna substanser varit inblandade. Enligt Managern handlar överklagandet mest om att få en förklaring.

– Jag säger inte att fajten inte var jämn, med det betyder inte att det var svårt att se att Kai vann varenda rond. Vi hoppas att om de inte kan ändra på domslutet så kan kommissionen i alla fall se över fajten och förklara för oss var någonstans Kai förlorade.

Kamakas huvudtränare Eric Nicksick är inne på samma spår.

– Chansen att få det här ändrat är så gott som lika med noll. Så varför lägga ner tid på det? Tja, om det här betyder att de där domarna måste gå till en granskning och rättfärdiga vad de såg och varför de dömde som det gjorde och det stör deras dag, då är det bra.

 

 

 

Problemet med domare som inte verkar förstå sporten är ständigt återkommande i debatten. Joe Rogan är en av dem som uttalat sig kraftfullt om saken vid några tillfällen. I och med förlusten har Kamaka nu förlorat två matcher i rad och har ett samlat matchfacit på 8-4.

Håller du med om att Kai Kamaka blev rånad på segern?

 

Kategorier
Senaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara