Managern: Zabit har allvarliga hälsoproblem — kan leda till tidig pension från UFC!

✔ "Kommer inte återvända till oktagonen förrän dessa problem är lösta!"

Zabit Magomedsharipov är en av UFC:s mest talangfulla fighters, men han har inte tävlat sedan en domslutsvinst över Calvin Kattar i november 2019.

Det har spekulerats fritt kring anledningen och i början av maj rapporterade ryska medier att brist på motivation var boven i dramat. MMA-journalisten Igor Lazorin pratade med Zabits team som bekräftade att fjäderviktaren var mycket nära pension.

De säger att Zabit med största sannolikhet kommer att avsluta sin karriär och inte kommer att slåss igen, meddelade Lazorin i början av maj. [Det har] gått lång tid utan matcher och han saknar motivation. Zabit är trött på att slåss – det är vad de säger.

Andra rykten gällde att Zabit sett hur Khabib Nurmagomedovs liv förändrats när han blev en kändis och att det påverkade honom till den grad att han valde att överväga sin pension.

Under allt detta har Zabit inte själv kommenterat ryktena om sin pension från UFC. Det gjorde dock hans manager Rizvan Magomedov i en intervju med ryska sidan RT Sport.

— Jag tänker inte ta ansvaret för att säga om han är på väg att avsluta sin karriär och lämna sporten. Ja, det finns rykten, men vi har inte hört från Zabit om hans slutgiltiga beslut ännu. Han har några hälsoproblem – det berättade jag för en och en halv månad sedan. Dessa problem finns kvar, han försöker lösa dem.

— Det handlar inte om någon skada, det handlar om hans immunsystem. Det är anledningen till att han ibland kämpar hårt för att komma i ordentlig form inför sina matcher. Så länge han brottas med dessa problem kommer han inte att kunna ge er den slutgiltiga domen. Vi bör bara vänta.

MMA-journalisten Lazorin kom sedan att utveckla Magomedovs uttalanden.

 —[Zabit] kommer inte återvända till oktagonen förrän dessa problem är lösta. Dessa problem hindrar Zabit från att fullständigt förbereda sig inför matcher […] Zabit kommer att behöva skjuta upp en operationen för att lösa dessa problem. Då blir det klart om han kommer att kunna fortsätta sin karriär eller inte.HETAST JUST NU


Zabit Magomedsharipov är obesegrad i UFC

Zabit Magomedsharipov gjorde sin MMA-debut i maj 2012 och kom att gå fyra matcher under samma år. Han har gått minst en match om året sedan dess men oftast fler.

När Zabit äntrade UFC i september 2017 etablerade han sig snabbt som en av organisationens mest spännande fighters. Han tog hem bonusar i sina tre första matcher och kom snabbt att klättra i rankingen.

Med fjorton raka vinster, varav sex i UFC, tog han sig till tredjeplatsen innan han blev avlägsnad på grund av inaktivitet. Med tanke på hans spännande stil vore det en stor förlust för både UFC och fans att mista honom.

Det går bara att spekulera vilken typ av problem med sitt immunförsvar som Zabit lider utav. Att han behöver skjuta upp en operation för att adressera sina hälsoproblem pekar på hur allvarlig situationen är.

En ljusglimt är dock att Zabit för några dagar sedan postade en video där han tränar!

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste NyttZabit Magomedsharipov

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...