Managern: Zabit har allvarliga hälsoproblem — kan leda till tidig pension från UFC!

✔ "Kommer inte återvända till oktagonen förrän dessa problem är lösta!"

Zabit Magomedsharipov är en av UFC:s mest talangfulla fighters, men han har inte tävlat sedan en domslutsvinst över Calvin Kattar i november 2019.

UFC 276: Adesanya vs. Cannonier

Alexander Volkanovski (c) vs. Max Holloway
1.52 - 2.55
Bet365

Det har spekulerats fritt kring anledningen och i början av maj rapporterade ryska medier att brist på motivation var boven i dramat. MMA-journalisten Igor Lazorin pratade med Zabits team som bekräftade att fjäderviktaren var mycket nära pension.

De säger att Zabit med största sannolikhet kommer att avsluta sin karriär och inte kommer att slåss igen, meddelade Lazorin i början av maj. [Det har] gått lång tid utan matcher och han saknar motivation. Zabit är trött på att slåss – det är vad de säger.

Andra rykten gällde att Zabit sett hur Khabib Nurmagomedovs liv förändrats när han blev en kändis och att det påverkade honom till den grad att han valde att överväga sin pension.

Under allt detta har Zabit inte själv kommenterat ryktena om sin pension från UFC. Det gjorde dock hans manager Rizvan Magomedov i en intervju med ryska sidan RT Sport.

— Jag tänker inte ta ansvaret för att säga om han är på väg att avsluta sin karriär och lämna sporten. Ja, det finns rykten, men vi har inte hört från Zabit om hans slutgiltiga beslut ännu. Han har några hälsoproblem – det berättade jag för en och en halv månad sedan. Dessa problem finns kvar, han försöker lösa dem.

— Det handlar inte om någon skada, det handlar om hans immunsystem. Det är anledningen till att han ibland kämpar hårt för att komma i ordentlig form inför sina matcher. Så länge han brottas med dessa problem kommer han inte att kunna ge er den slutgiltiga domen. Vi bör bara vänta.

MMA-journalisten Lazorin kom sedan att utveckla Magomedovs uttalanden.

 —[Zabit] kommer inte återvända till oktagonen förrän dessa problem är lösta. Dessa problem hindrar Zabit från att fullständigt förbereda sig inför matcher […] Zabit kommer att behöva skjuta upp en operationen för att lösa dessa problem. Då blir det klart om han kommer att kunna fortsätta sin karriär eller inte.HETAST JUST NU


Zabit Magomedsharipov är obesegrad i UFC

Zabit Magomedsharipov gjorde sin MMA-debut i maj 2012 och kom att gå fyra matcher under samma år. Han har gått minst en match om året sedan dess men oftast fler.

När Zabit äntrade UFC i september 2017 etablerade han sig snabbt som en av organisationens mest spännande fighters. Han tog hem bonusar i sina tre första matcher och kom snabbt att klättra i rankingen.

Med fjorton raka vinster, varav sex i UFC, tog han sig till tredjeplatsen innan han blev avlägsnad på grund av inaktivitet. Med tanke på hans spännande stil vore det en stor förlust för både UFC och fans att mista honom.

Det går bara att spekulera vilken typ av problem med sitt immunförsvar som Zabit lider utav. Att han behöver skjuta upp en operation för att adressera sina hälsoproblem pekar på hur allvarlig situationen är.

En ljusglimt är dock att Zabit för några dagar sedan postade en video där han tränar!

UFC 276: Adesanya vs. Cannonier

Israel Adesanya (c) vs. Jared Cannonier
1.25 - 3.95
Bet365

UFC 276: Adesanya vs. Cannonier 3 Juli

Helgen bjuder på storgala!!

Israel Adesanya (c) vs. Jared Cannonier
Alexander Volkanovski (c) vs. Max Holloway
Pedro Munhoz vs. Sean O’Malley
Jim Miller vs. Donald Cerrone

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se

Bethard

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste NyttZabit Magomedsharipov

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: PFLRory MacDonald vs Sadibou Sy


1 Juli | 14:00 | PFL
1.30 - 3.25
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...