Manny Pacquiao: “Jag vill möta en MMA-fighter nästa match”

✔ Stjärnmanagern: "Matchen är oundviklig, blir av 2021"

Manny “PacMan” Pacquiao är en legend inom boxningsvärlden men i en intervju säger Pacquiao att han vill möta en erfaren MMA-fighter i sin nästa match. Detta öppnar upp dörrarna för en lukrativ boxningsmatch mot Conor “The Notorious” McGregor som har diskuterats sedan en tid tillbaka.

McGregor är inplanerad att möta Dustin Poirier på UFC 257 den 23 januari. Om “The Notorious” inte får en möjlighet att gå en titelmatch efter den uppkommande galan är han öppen för en retur till boxning. I en intervju med BT Sport nämnde McGregor att han inte är klar med sin boxningskarriär.

Pacquiao är 42 år gammal och betraktas som en superstjärna i sitt hemland Filippinerna. Han är även en medlem av senaten i landet sedan en tid tillbaka. Den 20 juli 2019 gick Pacquiao en titelmatch mot den obesegrade Keith Thurman i super welterviktsklassen. “PacMan” vann matchen via delat domslut och tog över titeln.

Utöver de båda världsstjärnornas status skulle en boxningsmatch mellan Pacquiao och McGregor väcka enormt intresse samt ge båda en möjlighet att tjäna stora summor pengar.


HETAST JUST NU


Manny Pacquiao har andra planer

Nu har Pacquiao gått ut med ett uttalande som ger starka indikationer på att ett möte mot “The Notorious” skulle kunna ske under 2021. När han fick frågan ifall någon av titelutmanarna Errol Spence Jr eller Terence Crawford står näst på tur hade Pacquiao ett överraskande svar.

– Det är mina alternativ inom boxningsvärlden. Men just nu vill jag uppleva hur det är att fightas mot en MMA-fighter!

Pacquiao är intresserad av ett möte mot McGregor och meddelar att han kommer att donera en stor summa av sin inkomst från fighten till de som blivit utsatta av covid-19 i Filippinerna. Stjärnmanagern Audie Attar, som representerar båda atleterna, är självsäker på att matchen kommer att bli av detta år.

– Jag tror verkligen matchen kommer ske under 2021, det är oundvikligt. Båda vill ha fighten och det är nyckeln till att boka mötet.

McGregors matchfacit i professionell boxning är 0-1 sedan förlusten mot Floyd Mayweather. Trots nederlaget var det många som blev imponerade av irländarens förmåga att gå tio ronder mot en av de allra bästa boxarna genom tiderna.

Matchen blev en succé när det kom till antal sålda PPVs och gav både boxning och MMA flera nya fans.

 

Vill du se McGregor boxas mot Pacquiao?

 

Kategorier
Conor McGregorFloyd MayweatherManny PacquiaoNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara