Manny "Pac-Man" Pacquiao (vänster) och "The Notorious" Conor McGregor (höger).

Manny Pacquiao vs. Conor McGregor? “Pac-Man” hävdar att diskussionerna är igång

Kan Conor McGregors nästa match bli mot Manny Pacquiao i boxning? Enligt "Pac-Man" är det mycket möjligt att de möts i ringen - han påstår nämligen att diskussioner har inletts om en boxningsmatch i april.

Det är fortfarande oklart när, mot vem och ens till vilken sport Conor McGregor planerar att återvända. Om han överhuvudtaget kommer fightas igen, det vill säga – vilket UFC:s vd Dana White inte är helt säker på.

LÄS MER: UFC-bossen: ”Conor McGregor kanske aldrig fightas igen”

Det logiska alternativet är givetvis en återkomst till oktagonen och ett försvar av lättviktsbältet mot interimmästaren Tony Ferguson, men den irländske superstjärnan har å andra sidan gång på gång betonat att han är öppen för en rad olika matcher i både MMA liksom i boxning.

Om en ny boxningsmatch skulle bli aktuell för McGregor efter hans superfight mot Floyd Mayweather i somras så hade de flesta nog tippat att Paulie Malignaggi skulle bli hans motståndare, efter allt drama mellan herrarna. Men nu verkar det som att en ännu större boxningsmatch kan komma att bokas för “The Notorious”.

Kan möta Manny Pacquiao i april

Åtminstone om man ska tro på den flerfaldige världsmästaren Manny Pacquiao, som hävdar att vissa diskussioner har inletts för ett potentiellt möte med McGregor i rigen.

“Initially. But we have not yet had any follow-up conversations,” svarade Pacquiao när AFP frågade honom om han hade blivit kontaktad av McGregors representanter rörande en boxningsmatch mellan de två (via Sky Sports).

Ryktena om en match mellan Pacquiao och McGregor drog nyligen igång “Pac-Mans” kryptiska Thanksgiving-hälsning till irländaren.

LÄS MER: Ytterligare några hundra miljoner? McGregor utmanas av Pacquiao

Den filippinske boxningslegenden menar nu att han är öppen för att möta McGregor, men att det också finns en rad andra tänkbara motståndare för hans nästa match som planeras för april.

“If we can negotiate it, I have no problem. It is OK with both of us.”

“It depends who they can finalize as my opponent by April.”

Förhandlar just nu med UFC

För att McGregor ska kunna möta Pacquiao krävs UFC:s godkännande. Organisationen brukar normalt sett inte låta sina kontrakterade fighters tävla professionellt inom andra kampsporter, men ett undantag gjordes som känt när UFC var med och promotade sommarens megafight mellan McGregor och Mayweather.

Även om de troligen helst skulle ha tillbaka honom i buren så är det knappast omöjligt att organisationen ännu en gång låter irländaren kliva in i ringen – i synnerhet nu när Zuffa (UFC:s moderbolag) kommer börja promota fler boxningsgalor vid sidan av UFC. McGregor ligger just nu i kontraktsförhandlingar med UFC och har under processen gått ut med stora krav, så det återstår att se huruvida parterna kommer lyckas nå en överenskommelse inom en snar framtid.

LÄS MER: Conor McGregor har ett stort (men rimligt) krav inför sin comeback

LÄS OCKSÅ: Dana White: “100% att jag ger mig in i boxning”

McGregor (21-3 MMA, 0-1 boxning) förlorade sin professionella boxningsdebut mot Mayweather i slutet av augusti via teknisk knockout i den tionde ronden, efter att ha levererat en stark insats i de tidiga ronderna. Sist vi såg irländaren i buren var på UFC 205 i november förra året, då han knockade Eddie Alvarez för att kamma hem lättviktstiteln.

Pacquiao (59-7-2 boxning) har vunnit två av sina senaste tre matcher och var senast aktuell i början av juli, då han försvarade WBO-bältet i weltervikt mot obesegrade Jeff Horn. Den matchen förlorade han till mångas förvåning via ett kontroversiellt enhälligt domslut efter tolv ronder på bortaplan i Australien.

Är du intresserad av att se Conor McGregor ta sig an Manny Pacquiao i boxningsringen?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
BoxningConor McGregorRykten & Skvaller om MMASenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah