Mark Goddard: “Hade något hänt hade det setts som dråp”

Efter att Daniel Lima under helgen blev buren till invägningen och senare även fick tävla valde en av sportens bästa domare Mark Goddard att tala ut om viktnedgång.

Som MMAnytt rapporterade i morse blev fightern Daniel Lima buren fram till invägningen då han inte kunde gå efter den brutala viktnedgången. Detta skapade ramaskri i MMA-världen där bland annat journalisten Ariel Helwani tog till Twitter för att visa sin avsky mot läkarna och tränarna som har ansvaret för atleternas hälsa och säkerhet.

En som svarade Helwani var veterandomaren Mark Goddard som förutom hundratals matcher som officiell domare, själv har varit fighter och bantat ned sig inför matcher. I en video på Facebook ger Goddard sin åsikt om viktnedgång i allmänhet och Limas situation i synnerhet. Goddard har sett många galna viktnedgångar men har aldrig skådat något som det som hände på Pancrase i Japan.

Han säger bland annat om han hade varit där hade han gjort allt han kunnat för att stoppa matchen, men menar att i slutändan ligger ansvaret hos fightern, teamet och läkarna som är på plats för att se till att allt går säkert till.

In relation to the post earlier on the example of weight cutting I felt a little compelled to make my own personal views known – this is the best medium to do so. I like measured, honest and educated debate so please feel free to comment and share.

Publicerat av Marc Goddard den 9 oktober 2017

Kategorier
RekommenderatSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara