Mark Hunt tvingades acceptera matchen mot Alistair Overeem – vill lämna UFC

Den populäre tungviktaren Mark ”Super Samoan” Hunt berättar att han inte ville möta Alistair Overeem på UFC 209, men att UFC tvingade honom att acceptera matchen. Hunt ska också ha försökt avsluta sitt kontrakt med UFC, något som UFC ska ha nekat honom.

Mark Hunt (12-10-1, 1 NC) stämmer för närvarande UFC för en rad olika punkter angående Brock Lesnars (5-3, 1 NC) misslyckade dopingtest inför matchen mot Hunt på UFC 200. UFC har ännu inte kommenterat stämningen.

Hunt tackade nej till flera matchningar efter förlusten mot Lesnar, som senare omvandlades till en No-Contest.
Enligt Hunt ska UFC nu ha hotat med att det skulle innebära kontraktsbrott om han inte accepterade en match mot Alistair Overeem (41-15, 1 NC). Det uppger han för MMAFighting:

 “They put me in a position, like well what am I supposed to do? They forced this fight on me, pretty much.”

Enligt sitt nuvarande UFC-kontrakt får inte Hunt tävla för andra organisationer. Hunt berättar att han ska ha bett UFC om att få avsluta sitt kontrakt med organisationen, något som UFC ska ha sagt nej till.

“I couldn’t go anywhere else. That’s the position right now it is. If I couldn’t work anywhere else and I’m still trying to get my fair deal in this thing, what am I supposed to do? If they’re going to let me go, let me go. At least I can go work somewhere else. I’ve gotta look after my family and my commitments as well. And they can’t just sit me at the back of the bus without having any work. You can’t do that.”

Alistair Overeem inför matchen mot Brock Lesnar på UFC 141.

Har tidigare höjt rösten mot prestationshöjande ämnen

Matchningen mot Overeem höjde mångas ögonbryn då Overeem tidigare testat positivt för förhöjda testosteronvärden. Hunt har tidigare beklagat sig över motståndare som Antonio ”Bigfoot” Silva (19-11, 1 NC) och Frank Mir (18-11) som testat positivt för prestationshöjande ämnen. Hunt menar att situationen kring den kommande matchen mot Overeem är helt utanför hans kontroll:

“I don’t make these choices. I don’t ask to fight anybody. All I ask is to fight the best fighters in the world. All I’m doing is when they ask, ‘Will you fight this person?’ [I say,] ‘Yes, because I’m employed with them.’ So when they ask, ‘Will you fight this guy?’ Of course, I’ll fight anybody in the world.”

Hunt säger att han kontaktat Overeem om att lägga till en avtalsdel i fightkontrakten som säger att om någon av de båda testar positivt på ett drogtest inför fighten får den andre alla vinstpengar. Tydligen ska UFC och Overeem ha tackat nej till erbjudandet.

UFC 209: Woodley vs. Thompson II går av stapeln den 4 mars i Paradise, Nevada. Sedan tidigare står det klart att welterviktsmästaren Tyron Woodley och Stephen “Wonderboy” Thompson går sitt omfrågade returmöte i galans huvudmatch, och att Khabib Nurmagomedov och Tony Ferguson gör upp om lättviktsklassens interimbälte i den delade huvudmatchen.

Vad anser ni om UFCs behandling av Mark Hunt?

Omslagsfoto: Brandon Magnus/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Alistair OvereemMark HuntNyheterSenaste NyttZ-Klistrad artikel

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.
14 Kommentarer
 • Jens
  17 January 2017 at 10:59

  Gå in och ge upp direkt då. Tap out due to breathing. Ny sub

  • Wally Johnson
   18 January 2017 at 12:52

   Och fucka sitt record?

   • Ångestpåsen
    18 January 2017 at 06:50

    12-10-1 eller 12-11-1 spelar nog cykel för goppen hunt :) så mycket till record äre ju inte

    • Wally Johnson
     18 January 2017 at 11:40

     Nej inte i helhet så hehe. Men om man ska signa på för en annan organisation så har man mycket bättre förhandlingsläge om man kommer från en imponerande vinst

     • Jens
      18 January 2017 at 09:50

      Tror han får fett kontrakt av rizin oavsett. Det är mark hunt vi snackar om, en gatekeeper påväg att pensionera sig inom inte allt för många år. Det är som att signa Cheik Kongo. (Fast sämre)

     • Wally Johnson
      19 January 2017 at 01:57

      Once again. Jag ifrågasätter inte att han inte kommer få kontrakt. Jag snackar om förhandlingsläge.

      Det är alltid bra att komma från en vinst än förlust…

     • Jens
      19 January 2017 at 02:14

      Ja och jag menar att ska han ha bra utgångsläge för han kommer från vinst, i en organisation han vill lämna pga nån dopat sig, men signa med RIZIN eller bellator…. Skjuta sig själv i foten-scenario. Menar att det spelar ingen roll vad han gör, han är färdig både som atlet och som förebild.

     • Wally Johnson
      19 January 2017 at 02:31

      I get you. Trovärdigheten försvinner om han drar till Rizin, no doubt.

  • Anta_Banta
   18 January 2017 at 07:18

   Handlar om heder.
   Tror inte Hunts uppväxt och kultur gör honom till en quitter.

 • JonteB
  18 January 2017 at 12:04

  Trött på hans gnällande! Ta en fight eller skit i det men självklart kan man inte bara bestämma sig för att man vill fightas nån annanstans istället och tro att UFC ska släppa en om man har skrivit på ett kontrakt. Löjligt.

  • Anta_Banta
   18 January 2017 at 07:23

   Förstår inte att alla ska snacka om gnäll.
   Hunt tar den fighten ingen vågar att ta.
   Doping/fusk kommer alltid att finns inom sport så länge pengar och ära står på spel men om du åker dit så ska det smaka. Hunt har absolut helt rätt när han säger att den som åker dit för doping ska behöva lämna sitt gage till sin motståndare.
   Anledningen till att vi får läsa om det så mycket är för att Hunt vägra ge upp och verkligen vill få till en förändring.
   Jag håller 100% på Hunt och hoppas att han fortsätter sin kamp om att få till bättre förutsättningar för framtidens mma utövare.
   Ps. Min gissning är dock att UFC kommer jobba fram en förlikning med Hunt. Frågan är då om Hunt blir nöjd och tar pengarna och tystar ner kritiken elelr om han vill ha en fällande dom för att tvinga fram en förändring hos UFC?

  • Toks1
   18 January 2017 at 09:37

   Gnällande? Känns som du tar ditt egna perspektiv och inte funderar vad det är för smärtor och kamper han sitter i!

   Jag är bakom Hunt 100% tills det bittra slutet som jag tror de flesta vet kommer.

   Han har aldrig gjort något annat än att ställa upp, fightats in i kaklet, underhållit oss, tagit intervjuer på helt skeva tider pga tidszoner osv.
   KFC-Kungen är just kung och han är inte orimlig någonstans med sina principiella krav. Just jämförelsen med när en fighter missar vikten tycker jag är tydligast.
   Sen tror jag tyvärr, som sagt, det ser mörkt ut för honom att vinna något eller ens få pengar. Det skulle krävas så mycket bevis på bordet för att bevisa något som att UFC visste om dopingen etc så denna kamp kan tyvärr bara funka som lampa på problemen.

   KFCKINGFORPRESIDENT

   :)

 • Val Venis
  18 January 2017 at 03:22

  Är detta hans sista fight på sitt kontrakt? Hade gärna sett att han drog till Japan eller Bellator efter att hans kontrakt med UFC är klart. Tror tyvärr inte han kommer vinna dessa stämningar mot UFC, Dana & Brock. Det känns som UFC har lite väl tyngre “vapen” att försvara sig med i såna situationer…

  • Batman
   19 January 2017 at 12:08

   Han har 4 fighter kvar på sitt UFC kontrakt efter fighten med Overeem

  Svara