Marlon Vera och Jimmie Rivera - Foto: Stephen R. Sylvaine / Jerry Lai USA Today Sports

Medan du sov: Marlon Vera till “El Terror”: “Har en skuld att betala”

✅ "Vi har ouppklarade affärer..."

Ecuadorianen Marlon “Chito” Vera har byggt sig en lång vinstsvit i UFC. Han är obesegrad sedan februari 2018 och har fem raka vinster.

För några år sedan var den då obesegrade Jimmie Rivera inbokad att möta topprankade Bryan Caraway, som dock tvingades dra sig ur matchen.

När UFC rekommenderade “Chito” som ersättare tackade Rivera nej. Anledningen var att han inte ville se ut som en mobbare, vilket alltså var en indirekt diss till Vera, att han inte var tillräckligt bra.

Marlon “Chito” Vera – Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Detta retade såklart upp Vera, som fortfarande inte släppt det. I en nylig intervju ger han igen på “El Terror”, och berättar att han är misstänksam över Riveras förlustsvit.

– Han påstod att han inte ville skada mig. Vilket struntprat. Man går inte in i buren och är orolig över att skada någon, sade Vera.

– Han har inte sett densamma ut på senaste tiden. Jag vet inte om det är USADA eller något annat, men han har en skuld att betala.

Nu när de står närmare varandra i ranking (Vera #15 och Rivera #7) tycker “Chito” att det är dags att de matchas mot varandra. Riveras nedåtgående kurva och Veras uppåtgående gör att matchningen ser allt mer trolig ut.

Hypen har startat! UFC 244: Masvidal vs. Diaz Countdown

Förra veckan var full av orosmoment att superfighten mellan Jorge “Gamebred” Masvidal och Nate Diaz inte skulle bli av. Detta efter att Diaz gick ut på sociala medier och berättade att han hoppar av matchen – på grund av USADA.

En kort tid efter Diaz uttalande gick dock USADA ut med att det positiva dopingtestet kom från veganska kosttillskott – och matchen kommer alltså fortskrida som planerat.

Foto: Gary A. Vasquez/Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

Dock har Diaz inte gjort något uttalande sedan händelsen, men vi håller alla tummar att han dyker upp.

I sedvanlig ordning för de numrerade UFC-galorna har UFC släppt ett långt countdownavsnitt där de, förutom de två herrarna i huvudmatchen, även följer Darren Till och Kelvin Gastelum som agerar kvällens delade huvudmatch.

Tito Ortiz vill gå retur mot Bader – efter han gett “El Patron” stryk

I december är Tito Ortiz tillbaka i buren, i ännu en ny organisation. Ortiz möter Alberto “El Patron” Rodriguez – även känd som Dos Caras Jr., i Combate Americas: Hidalgo.

Ortiz är mycket mer meriterad än Rodriguez, som har ett matchfacit på 9-5-0. Han fightades senast 2010 där han samlade på sig en vinst och en förlust.

“The Huntington Beach Badboy” har dock redan riktat in sig på nästa motståndare – nämligen dubbelmästaren Ryan “Darth” Bader. De två möttes tidigare i UFC där Ortiz tog hem en vinst via giljotin redan i första ronden.

Bader har, sedan han skrev på för Bellator, fem raka vinster i bagaget och har tagit hem tre bälten: lätt tungvikt, tungvikt samt turneringsbältet i tungvikt.

– Jag vill ha lätta tungviktstiteln i Bellator. Det ger honom en chans till upprättelse, sade Ortiz.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...