Martin Akhtar tillbaka i ringen!

✔ Gör comeback i Göteborg

Många har trott att Malmöfightern Martin Akhtar lagt både MMA- och thaiboxningshandskarna på hyllan. Men nu kan MMAnytt exklusivt avslöja att “Mr. Handsome” återigen är matchklar.

39-åringen är nämligen den senaste fightern som bokats för Bulldog Fight Night 9: Thai Edition i Göteborg den 28 november.


LÄS MER: Vändningen för Göteborgsgalan: “Den fetaste som någonsin skådats”

LÄS OCKSÅ: KLART: Costas ska fightas i Göteborg!


Akhtar är en välkänd profil inom svensk kampsport som vunnit flera medaljer inom thaiboxnings på såväl nationell som internationell nivå.

Våren 2012 sadlade han om till MMA där han samlade ihop ett matchfacit på 12-5 med en no contest som proffs. Sommaren 2018 avslutades MMA-karriären med flaggan i topp, när han besegrade rumänen Ioan Vranceanu via teknisk knockout för att kamma hem sin tredje vinst i rad.

Martin Akhtar återvänder efter ett och ett halvt år

Akhtar återvände senast till ringen för en avskedsmatch i thaiboxning mot Filiph Waldt, som han vann via domslut. Segern gav honom även det skandinaviska WBC-bältet.

Men nu, drygt ett och ett halvt år senare, är det alltså dags att kliva in i ringen igen.

Vem Akhtar kommer att möta den 28 november är oklart i skrivande stund. MMAnytt har tidigare avslöjat att även storstjärnan Sanny Dalhbeck samt den lovande talangen Constantino “Costas” Nanga kommer att fightas Bulldog Fight Night 9.

Svar inväntas även i publikfrågan. Då regeringen beslutade att höja gränsen för allmänna sammankomster från 50 till 300 personer under torsdagen, finns möjlighet att släppa in åskådare. Arrangörerna bakom BFN har dock inte bestämt sig för om man kommer sälja några biljetter ännu.

View this post on Instagram

𝗕𝗥𝗘𝗔𝗞𝗜𝗡𝗚: “Mr. Handsome” gör comeback till ringen den 28 november! 🔥 @martinakhtar gick sin avskedsfight i MMA sommaren 2018, och lade även thaihandskarna på hyllan efter att ha vunnit det skandinaviska WBC-bältet våren 2019. Men nu, drygt ett och ett halvt år senare, kan jag avslöja att han återvänder för en ny fight i thaiboxning på @bulldogfightnight i Göteborg. 🇸🇪 Följande fighters är alltså klara för Bulldog Fight Night 9: Thai Edition: • @sannydahlbeck • @costas.23 • @martinakhtar Ingen dålig lineup! 🥊 Motståndare inväntas för samtliga, och fler stora namn väntas bli bokade för vad som, enligt BFN, ska bli ”den fetaste thaigalan som någonsin skådats i Norden”. 📸: @mmanytt

A post shared by Ashah Tafari (@mma_ashah) on


SE ÄVEN: KLART: Karl Albrektsson får titelfight!


 

Kategorier
ExklusivtMartin AkhtarSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara