Martyn Ford förklarar vad som hände med Iranska Hulken: “Genuint bekymrad”

✔ Var rädd att Hulken skulle ta livet av sig! ✔ "Vi fick höra från killar i Iran att Gharibi var enorm"

Martyn Ford var rädd att motståndaren Sajad Gharibi, bäst känd som den Iranska Hulken, hade tagit livet av sig ifall boxningsmatchen mellan dem blivit av.

UFC Fight Night: Holm vs. Vieira

Holly Holm - 1.45
Ketlen Vieira - 2.90
Bethard

Den brittiska bodybuildern var inbokad för ett London-möte i O2-arenan den 30 april mot Hulken. Några veckor innan de var tänkta att gå matchen kom den dock att ställas in.

Bägge fighters pekade finger på varandra efter att nyheten släpptes, men nu har Ford delat med sig av ytterligare detaljer kring den avbokade matchen. Det hela började under deras bisarra face-off i Dubai.

– Vi fick höra från killar i Iran att [Gharibi] var enorm, sade Ford till The Mirror. Kanske inte lika stor som i sina foton, men att han var massiv. (Ett 191 eller 194 cm långt) monster var det vi hade fått höra.

– Det här är när vi kom till Dubai och hade konfrontationen sade Ford till The Mirror. Jag var genuint bekymrad över hans mentala välmående och hur han känner sig. Det är vem jag är. Jag kan inte slåss mot någon som jag ärligt talat tror kan ta livet av sig efter matchen. Utomstående kanske tänker, “Vad snackar du om?” Men som någon som var där, som såg honom och hur han föll isär…

Efter att Hulken försökte sig på en nedtagning under face-offen blev han knuffad till golvet av den 205 cm långa Ford. Blicken i motståndarens ögon efter knuffen fick britten att tänka om kring den stundande matchen och samvetet började gnaga.

Vi hade en face-off och det var bara en liten knuff. Jag tittade in i hans ögon och vände mig sedan om och sa till killarna, “Det blir ingen match”.

– Jag kunde inte ha klivit in i ringen och sedan sett mig själv i spegeln dagen efter med vetskapen om vad jag hade gjort mot honom.

– Det finns folk som borde klandras för detta, men det är inte nödvändigtvis Hulken. Skulden ligger hos dem som borde ha godkänt honom från första början. De borde ha kollat ifall han var av sunt förnuft och i fysisk form.

Ännu en faktor bakom Fords beslut var all drama kring den Iranska Hulken, exempelvis hans konflikt med familjen.

– Det som hände efteråt fick jag dåligt samvete över. All mobbning och hans reaktion till att bli mobbad när han bröt ihop på nationell TV. Sedan kom hans föräldrar ut och sa, “vi vill inte ha något med dig att göra, du är svag”.

– Senare på Instagram Live när han sa att han hatar iranier och vill ta livet av sig, då tänkte jag bara, “Nej, jag kan inte vara delaktig i detta”.


HETAST JUST NU


Martyn Ford på jakt efter en ny motståndare!

Hulken levde alltså inte riktigt upp till förväntningarna för Ford, och den brittiska skådespelaren är nu på jakt efter en ny motståndare.

– Jag är lite frustrerad och uttråkad, berättade Ford. Men jag tickar på och gör vad jag kan för att hålla mig aktiv och upptagen.

– Fokuset är den huvudsakliga grejen. När du har förberett dig på något och inte kan gå ut och göra det efter allt arbete som du har lagt ner är det frustrerande.

– Jag tränar fortfarande. Det enda jag inte gör är aktiv sparring. Jag har växlat tillbaka till styrketräning. Om något händer, vilket jag hoppas att jag kan signera (avtal) för snart, har jag tränat och dedikerat och lagt ner så mycket tid och energi på det (att jag är redo).

Boxning - WBC ‘Interim’ Super Middleweight title | 12 rounds | Phoenix, Arizona

David Benavidez - 1.06
David Lemieux - 9.50
Bet365

Helgen bjuder på UFC Vegas 55 och boxning!

Holly Holm är storfavoriten inför helgens spännande drabbning med topprankade Ketlen Vieira  1.41 i odds kontra Vieiras 2.90. Lyckas brasilianskan skrälla i helgen blir det alltså en stor utbetalning för hennes fans!

Tar vi en titt på boxningsvärlden blir det minst lika grymma odds när obesegrade David Benavidez möter underdog David Lemieux. Den erfarne Lemieux ges inte en stor chans att vinna, åtminstone om man tittar på oddsen: 9.05 jämfört med 1.06 för vassa Benavidez.

Vilka ryggar du inför helgens stora matcher?

18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se

Bethard

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...