Matchmäklande för TUF 28-finalen – Vad blir Pannies nästa UFC-match?

✅ Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅ Vem ska den svenska stjärnan ställas mot i sin nästa match i oktagonen?

I vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med dig av ditt egna matchmäklande i kommentarsfältet!

Kamaru Usman

Nio raka segrar i UFC – det är fantastiskt! Kamaru Usman (14-1 i MMA, 9-0 & #5 i WW i UFC) är nu med i en liten skara fighters som Royce Gracie och Khabib Nurmagomedov vad gäller sådan statistik. Han har redan begärt en titelmatch mot den regerande mästaren Tyron Woodley (19-3-1 i MMA, 9-2-1 & welterviktsmästare i UFC), men mycket talar för att han möter Colby Covington härnäst. Det är svårt att argumentera mot att mästare ställs mot mästare i Woodley vs Covington – men vem återstår för Usman? Det rimligaste alternativet jag kan komma på är ett möte med Santiago Ponzinibbio (27-3 i MMA, 9-2 & #7 i WW i UFC) som har hela sju raka segrar. Vinnaren de herrarna emellan har utan tvekan förtjänat en titelchans.

Rafael dos Anjos

Den forne lättviktsmästaren Rafael dos Anjos (28-11 i MMA, 17-9 & #3 i WW i UFC) har nu upplevt två tunga nederlag via ensidigt domslut. Han har förvisso mött två av de tuffaste och mest undvikna i divisionen, men det ändrar inte resultaten. Han lär ramla ur topp 5-rankningen efter detta nederlaget, och med tanke på motståndsnivån hans ställts inför i sina senaste matcher är det därför rimligt att ge honom en lägre rankad fighter härnäst, någon som Mike Perry (12-4 i MMA, 5-4 i UFC), som nosat kring topp 15-rankningen men också kommer från en förlust.

Juan Espino

Spanjoren Juan Espino (9-1 i MMA; 1-0 i UFC) blev den första spanjoren att vinna TUF med en submissionvinst över Justin Fraizer i finalen. Det återstår fortfarande ett par frågor kring hur långt Espino kan gå i divisionen, en match mot brassen Augusto Sakai (12-1 i MMA, 1-0 i UFC) hade varit passande.

Justin Fraizer

Justin Fraizer (10-3 i MMA, 0-1 i UFC) blev vald sist i TUF men tog sig trots det till final vilket är imponerande. Ett möte med den lovande nykomlingen Jeff Hughes (10-1 i MMA, 0-0 i UFC) känns som ett rimligt steg härnäst.

Macy Chiasson

Macy Chiasson (4-0 i MMA, 1-0 i UFC) gav anledning till att bli vald först i TUF då hon lyckades vinna finalen och ta hem det exklusiva UFC-kontraktet. Hon är ett välkommet tillskott till fjäderviktsdivisionen, men det finns ingen tydlig motståndare för henne härnäst. Resterande i divisionen kom nyligen in via TUF eller är före detta titelutmanare, en lovande nykomling känns som det enda rimliga alternativet för Chiasson härnäst.

Pannie Kianzad

Svenska Pannie Kianzad (10-4 i MMA, 0-1 i UFC) kämpade hårt men lyckades inte stå emot Macy Chiassons skoningslösa press. Hon är dock väl värd en plats i UFC och hennes meriter talar för sig själva. Hon kommer med allra största sannolikhet att återvända till bantamvikt där hon skulle kunna ta sig an antagligen Amanda Lemos (6-1-1 i MMA, 0-1 i UFC) eller Sarah Moras (5-4 i MMA, 2-3 i UFC).

Pedro Munhoz

“The Young Punisher”, Pedro Munhoz (17-3 i MMA, 7-3 & #9 i BW i UFC) imponerade stort med en knockout över veteranen Bryan Caraway i den första ronden. Det är dags att blicka uppåt i rankningen för ett möte med Aljamain Sterling (16-3 i MMA, 8-3 & #7 i BW i UFC) härnäst.

Bryan Caraway

Nu med två raka förluster är Bryan Caraway (21-9 i MMA, 6-4 & #14 i BW i UFC) i ett tufft läge. Med tanke på hur mycket talangfulla fighters det finns i divisionen och som förväntas flytta upp från flugvikt finns det en god chans att han faller ur topp 15-rankningen. Talangen Cody Stamman (17-2 i MMA, 3-1 i UFC) kan stå för nästkommande motstånd.

Edmen Shahbazyan

Nykomlingen Edmen Shahbazyan (8-0 i MMA, 1-0 i UFC) förblev obesegrad efter helgens gala, men det var inte en övertygande seger. Det gäller att visa en starkare insats i nästa match, som förmodligen blir mot någon i stil med Abu Azaitar (14-1 i MMA, 1-0 i UFC)

Darren Stewart

Med fyra förluster och två vinster i UFC så hänger britten Darren Stewart (2-4 i UFC) löst. Det enda som talar för ännu en chans är att han innan helgens något kontroversiella nederlag satt på två raka vinster via knockout. Vad sägs om en match mot walesaren Jack Marshman (22-8 i MMA, 2-3 i UFC) på UFC: London härnäst?

Antonina Shevchenko

Antonina Shevchenko (7-0 i MMA, 1-0 i UFC) gjorde en stabil insats i sin UFC-debut och lär ha en ljus framtid i organisationen. Härnäst ser jag gärna henne mot Mayra Buena Silva (5-0 i MMA, 1-0 i UFC) i ett möte mellan obesegrade talanger

Ji Yeon Kim

Sydkoreanskan Ji Yeon Kim (8-2-2 i MMA, 2-2 i UFC) gjorde bra av sig generellt sett men låg oftast steget efter Anonina Shevchenko. Nu är det dags för att se om hon klarar av att stanna kvar i organisationen genom ett möte med Veronica Macedo (5-2-1 i MMA, 0-2 i UFC).

Följ MMAnytt på facebook - sveriges största sida med 57.000 följare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
Omröstning

Vem vinner huvudfighten på UFC Stockholm?

Visa resultat

Loading ... Loading ...