UFC Ranking
Israel "The Last Stylebender" Adesanya. Foto: Stefan Romare för MMAnytt

Matchmäklande för UFC 234 – Borde Adesanya få titelchans?

✅ Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅ Hur blir det med mellanviktstiteln?

I vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med dig av ditt egna matchmäklande i kommentarsfältet!

Israel Adesanya

Det är svårt att veta hur man bör matcha Israel Adesanya (16-0 i MMA, 5-0 & #6 i UFC), mycket hänger på vad som händer med UFCs mellanviktsmästare Robert Whittaker. Om australiensaren återhämtar sig fort så kan Adesanya vänta på titelchans, om det dröjer ser jag dock gärna honom och Kelvin Gastelum (15-3 i MMA, 10-3 & #4 i MW i UFC) göra upp om nästa match om titeln. Om Adesanya skulle behöva ta ytterligare en match under tiden han väntar är Ronaldo ”Jacare” Souza (26-6 i MMA, 9-3 & #3 i MW i UFC) en bra kandidat.

Anderson Silva

Med endast en vinst i sina sex senaste matcher så råder det inget tvivel om att Anderson Silva (34-9 i MMA, 17-5 & #15 i MW i UFC) är på nedgång. Han har dock inte uttryckt någon önskan om pension och även om han förlorade mot Adesanya så såg han inte ut att vara slut. Om Silva väljer att fortsätta anser jag att mötet med Uriah Hall (14-9 i MMA, 7-7 & #13 i MW i UFC) bör bokas om. Förvisso kommer Hall senast från en seger, men även han har inte övertygat så som han borde ha gjort på sistone.

Lando Vannata

Det blev en övertygande, men något väntat återkomst till vinstkolumnen för Lando Vannata (10-3-2 i MMA, 2-3-2 i UFC). Visserligen har sydafrikanen Don Madge (8-3-1 i MMA, 1-0 i UFC) endast en seger i UFC hittills, men stilmässigt hade det varit en underhållande och publikvänlig tillställning.

Marcos Mariano

Brassen Marcos Mariano (6-5 i MMA, 0-1 i UFC) uppvisade bland den sämsta defensiva grapplingen jag skådat på länge. Det framstod som att han inte visste vad han skulle göra på marken och, om han inte tar sig förbi Callan Potter (17-8 i MMA, 0-1 i UFC)) hör han inte hemma i UFC.

Ricky Simon

Ricky Simon (15-1 i MMA, 3-0 i UFC) gjorde en briljant match och stängde ner Rani Yahyas offensiv totalt. Nu lär Simon ta över brassens topplacering, och därefetr ser jag gärna honom mot den glödheta kinesen Yadong Song (13-3 i MMA, 3-0 i UFC).

Rani Yahya

Trots märkbara förbättringar i sin striking så fick vi se en tydlig presentation av hur man besegrar grapplern Rani Yahya (26-10 i MMA, 11-4 & #15 i BW i UFC). Jag anser att han bör testa sig mot landsmannen Johnny Eduardo (28-12 i MMA, 3-4 i UFC) härnäst.

Montana de la Rosa

Efter att ha dominerat Nadia Kassem har Montana de la Rosa (10-4 i MMA, 3-0 & #15 i SW i UFC) uttryckt en önskan om att möta Paige VanZant (8-4 i MMA, 5-3 & #14 i SW i UFC). Dana White är intresserad av matchningen, och det är även jag – varför inte boka den?

Nadia Kassem

Hemmafavoriten Nadia Kassem (5-1 i MMA, 1-1 i UFC) hade inte mycket att sätta emot på marken, och uppvisade ett par svagheter vad gäller grappling. Detta var dock hennes första förlust, och jag tror att en match mot Melinda Fabian (4-4-2 i MMA, 0-1-1 i UFC)  kommer att säga mer om Kassems framtid i UFC.

Jimmy Crute

Det blev ett något kontroversiellt stopp, men oavsett så är australiensaren Jimmy Crute (10-0 i MMA, 2-0 i UFC) fortsatt obesegrad i UFC! Jag anser dock fortfarande att han har en del att bevisa, och jag ser gärna Crute ta sig an muskelberget Darko Stosic (13-1 i MMA, 1-0 i UFC) innan vi blockar högre upp i divisionen.

Sam Alvey

Det är sällan man får se Sam Alvey (33-12 i MMA, 10-7 i UFC) förbannad, men det kontroversiell stoppet gav en helt ny sida av fightern. Bojan Mihajlovic (10-6 i MMA, 0-3 i UFC) är fortfarande under kontrakt med UFC, en match dessa herrar emellan kommer avgöra om det är värt.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...