Matchmäklande för UFC: Brooklyn

✅ Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅ Borde Cejudo och Dillashaw mötas i en returmatch?

I vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med dig av ditt egna matchmäklande i kommentarsfältet!

Henry Cejudo vs TJ Dillashaw 2

Det är inte riktigt det mest rättvisa beslutet för resten av flugviktsdivisionen, men både Henry Cejudo (13-2 i MMA, 7-2 & flugviktsmästare i UFC) och TJ Dillashaw (16-3 i MMA, 12-3 & bantamviktsmästare i UFC) är villiga att mötas igen, då det finns kontrovers kring hur matchen slutade. Om det inte sker direkt så borde Cejudo försvara sin titel mot Joseph Benavidez (26-5 i MMA, 14-3 & #2 i FW i UFC).

Allen Crowder

Ingen fighter vill vinna via diskvalificering, men nu har Allen Crowder (9-3 i MMA, 1-1 i UFC) sin första vinst i UFC. Det finns ingen anledning till att boka en returmatch, Crowder kan ta sig an Sergey Pavlovich (12-1 i MMA, 0-1 i UFC) härnäst.

Greg Hardy

Greg Hardy (3-1 i MMA, 0-1 i UFC) fortsätter att leverera kontrovers. Han innebär tittarsiffror vilket är det allra viktigaste för UFC. Ställ honom mot Jarjis Danho (5-1-1 i MMA, 0-1-1 i UFC) i nästkommande match.

Gregor Gillespie

Sex raka segrar i UFC, det är oerhört imponerande! Gregor Gillespie (13-0 i MMA, 6-0 & #15 i UFC) har gjort sig förtjänt av en rankad motståndare. Topprankade Francisco Trinaldo (23-6 i MMA, 13-5 & #12 i LW i UFC) väntar ny motståndare, en match mellan dem är logisk.

Yancy Medeiros

Personligen anser jag att Yancy Medeiros (15-6 i MMA, 6-6 i UFC) bör återvända till weltervikt, men det återstår att se vad han väljer att göra. Medeiros befinner sig i lättviktsdivisionens övre skikt, strax under de rankade kollegorna. Stilmässigt ser jag gärna hawaiiern mot Jon Tuck (10-5 i MMA, 4-5 i UFC).

Joseph Benavidez

Om Joseph Benavidez (26-5 i MMA, 14-3 & #2 i FW i UFC) inte får en titelchans mot Henry Cejudo (13-2 i MMA, 7-2 & flugviktsmästare i UFC) så kommer han behöva hålla sig kvar i divisionens elit. Han var tidigare planerad för att möta Ray Borg (11-3 i MMA, 5-3 & #3 i FW i UFC), men den matchen avbokades – om han inte får titelchans så är det dags att boka om det mötet.

Dustin Ortiz

Det blev inte andra gången gilt för Dustin Ortiz (19-8 i MMA, 8-6 & #8 i FW i UFC), so nu har två förluster mot Joseph Benavidez. Sist Alex Perez (21-5 i MMA, 3-1 & #9 i FW i UFC) var aktuell förlorade han också mot den tvåfaldige titelutmanaren. Ett möte mellan Ortiz och Perez är logiskt.

Paige VanZant

Efter att ha förlorat två raka matcher är nu Paige VanZant (8-4 i MMA, 5-3 i UFC) tillbaka i segerkolumnen. Om hon ska börja klättra i rankningen bör hon först ta sig förbi obesegrade Antonina Shevchenko (7-0 i MMA, 1-0 i UFC).

Rachael Ostovich

Det är inte många fighters som kan hålla sig kvar i UFC med ett förlorande matchfacit, och Rachael Ostovich (4-5 i MMA, 1-2 i UFC) hänger nu löst. Kalindra Faria (18-8-1 i MMA, 0-3 i UFC) riskerar också att åka ur UFC, en match mellan dem kan fastställa vem som stannar.

Glover Teixeira

Nu med två vinster i sina tre senaste har Glover Teixeira (27-8 i MMA, 11-5 & #12 i LHW i UFC) hamnat på rätt spår. Han har uttalat sig om en önskan att möta landsmannen Mauricio “Shogun” Rua (26-11 i MMA, 10-9 & #13 i LHW i UFC) – det är en utmärkt matchning

Karl Roberson

Det var en stor risk att flytta upp till lätt tungvikt för en kortnotismatch mot en före detta titelutmanare, men Karl Roberson (7-2 i MMA, 2-2 i UFC) gjorde en bra insats trots allt. Han var nära på att avsluta Glover Teixeira tidigt, men nära skjuter ingen hare. härnäst bör han återvända till mellanvikt för ett möte med Oskar Piechota (11-1-1 i MMA, 2-1 i UFC).

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara