Yair Rodriguez UFC 197 - Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Matchmäklande för UFC: Denver – Vad väntar Yair Rodriguez?

✅Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅ "Cowboy" Cerrone återigen i vinstkolumnen

I  vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med dig av ditt egna matchmäklande i kommentarsfältet!

Yair Rodriguez

Vilken återkomst! Yair Rodriguez (11-2 i MMA, 7-1 & #15 i FW i UFC) låg under poängmässigt men säkrade segern i den allra sista sekunden. Nu åter i vinstkolumnen med en seger över tionderankade Chan Sung Jung återstår endast större matcher för den unge mexikanen. Förvisso kommer veteranen Jeremy Stephens (28-15 i MMA, 15-14 & #6 i FW i UFC) från en förlust, men han är en tålig, rutinerad och erfaren fighter som lär testa Rodriguez potential mot toppmotstånd.

Chan Sung Jung

Det blev en både storslagen och tung återkomst för Chan Sung Jung (14-5 i MMA, 4-2 & #10 i FW i UFC), som briljerade med sin prestation men slutligen förlorade på knockout. Han är dock trots det en sann toppfighter och före detta titelutmanare som förtjänar stora matcher efter att ha möjligtvis bjudit på årets bästa match. Jag föreslår ett möte med Cub Swanson (25-10 i MMA, 10-6 & #7 i FW i UFC), som också kommer från en förlust mot en ung talang.

Donald Cerrone

Nu har Donald “Cowboy” Cerrone (34-10 i MMA, 21-8 & #11 i WW i UFC återvänt till vinstkolumnen och slagit rekord för flest antal segrar och avslut i UFC. Han är en sann publikfavorit och förtjänar att fortsätta tävla i huvudmatcher, och han har i presskonferensen efter matchen meddelat att han kommer att återvända till lättvikt för en match UFC erbjudit honom. Det är osannolikt att han får en fighter nära en titelchans, men “Cowboy” berättade att matchen är mot en underhållande fighter, jag gissar på att han möter Justin Gaethje (19-2 i MMA, 2-2 & #6 i LW i UFC)

Mike Perry

Kontroversiella Mike Perry (12-4 i MMA, 5-4 i UFC) har nu förlorat tre utav sina fyra senaste matcher och ligger illa till. Vid ytterligare en förlust är det inte helt säkert att UFC väljer att behålla honom på grund av sin underhållande fightingstil och personlighet. Jag förslår därför en match mot lägre rankade Alex Garcia (15-6 i MMA, 5-5 i UFC) som kommer från två raka förluster.

Germaine de Randamie

“The Iron Lady” Germaine de Randamie (8-3 i MMA, 5-1 & #5 i BW i UFC) återvände med en relativt tydlig men inte särskilt utmanande seger. Hon gjorde det som krävdes och hade en tydlig fördel stående men det saknades en viss glans. Eftersom divisionens mästarinna härnäst kommer att gå superfight i december å är det inte logiskt att tänka på titelmatch för holländskan, men ett möte med den glödheta talangen Ketlen Vieira (10-0 i MMA, 4-0 & #2 i BW i UFC) lär avgöra mycket.

Raquel Pennington

Raquel Pennington (9-5 i MMA, 6-4 & #4 i BW i UFC) har länge varit en otippad toppfighter, med en något grötig stil som gjort henne väl förtjänat av smeknamnet “Rocky”. Hennes stil funkar dock inte på alla och nu har hon två raka förluster. Visserligen är det mot divisionens elit, men det är svårt att se henne återta en plats som titelutmanare. Cat Zingano (10-3 i MMA, 3-3 & #6 i BW i UFC) är också en fighter som är extremt duktig men som inte gått hela vägen, en match mellan dem är logisk för att fastställa en av dem i divisionens elit.

Beneil Dariush

Efter att ha gått segerlös i sina tre senaste matcher så gjorde Beneil Dariush (15-4-1 i MMA, 9-4-1 i UFC) det som behövdes och säkrade en klar seger över debutanen Thiago Moises. Nu återigen på rätt spår hade jag gärna sett honom mot ryssen Rustam Khabilov (23-3 i MMA, 9-2 i UFC) som senast slog Kajan Johnson på hemmaplan.

Thiago Moises

En förlust i sin UFC-debut mot en härdad veteran är absolut inget att skämmas för. Thiago Moises (11-3 i MMA, 0-1 i UFC) höll emot men visade ett par svagheter som han lär försöka slipa bort. Ett möte mot en mer jämnt matchad Dan Moret (14-3 i MMA, 0-1 i UFC) lär säga mer om Moises framtid i UFC.

Maycee Barber

Den lovande talangen Maycee Barber (6-0 i MMA, 1-0 i UFC) levde upp till förväntningarna med en blodig TKO-seger över Hannah Cifers, och en match mot en brasilianskan Livia Renata Souza (12-1 i MMA, 1-0 i UFC) är en bra följande matchning.

Hannah Cifers

Brasilianskan Hannah Cifers (8-3 i MMA, 0-1 i UFC) fick sig ett tufft välkomnande till UFC, men trots den blodiga förlusten kommer hon stanna kvar för en till match, troligtvis mot någon i stil med Maia Stevenson (6-5 i MMA, 0-1 i UFC).

Mike Trizano

TUF-vinnaren Mike Trizano (8-0 i MMA, 2-0 i UFC) är fortsatt obesegrad efter att ha vunnit ett enhälligt domslut över Luis Peña, och var den väl förtjänta vinnaren av serien till att börja med.  Sydafrikanen Don Madge (8-3 i MMA, 1-0 i UFC) glänste med en spektakulär knockout i sin UFC-debut, jag ser gärna dessa två göra upp.

Luis Peña

“Luis Peña (5-1 i MMA, 1-1 i UFC), bättre känd som “Violent Bob Ross”, har en utmärkt personlighet och fightingstil för UFC, men den unge fightern har mer att förfina inför nästa match. Hans stil kan ge många fighters problem men det krävs mer kontroll och framgångsrik avståndsbedömning. John Gunther (5-1 i MMA, 1-1 i UFC) kommer också från förlust på samma gala med ett likadant matchfacit – en match mellan dem fastställer vem som hänger kvar i världens ledande organisation.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara