Matchmäklande för UFC: Fortaleza – Vad väntar David Teymur?

✅ Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅ Är Marlon Moraes näst på titeln?

I vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med dig av ditt egna matchmäklande i kommentarsfältet!

Marlon Moraes

Med fyra raka segrar över högt rankade motståndare så finns det ingen fighter mer värd en titelchans i bantamvikt än Marlon Moraes (23-5-1 i MMA, 4-1 & #4 i BW i UFC). Han borde utmana TJ Dillashaw (16-4 i MMA, 12-4 & bantamviktsmästare i UFC), men det är möjligt att UFC sätter ihop en returmatch mellan Dillashaw och Henry Cejudo i bantamvikt. Om det sker och Moraes vill ta ytterligare en match för att cementera sin status som nästa titelutmanare kan han göra upp med vinnaren mellan Cody Garbrandt (11-2 i MMA, 6-2 & #1 i BW i UFC) och Pedro Munhoz (17-3 i MMA, 7-3 & #8 i BW i UFC).

Raphael Assuncao

Det blev ett tungt fall för Raphael Assuncao (27-6 i MMA, 11-3 & #3 i BW i UFC), som blev avslutad i den första ronden. Han har dock fina meriter i viktklassen och förtjänar högt rankat motstånd även i nästkommande match, som bör bli mot förloraren mellan Cody Garbrandt (11-2 i MMA, 6-2 & #1 i BW i UFC) och Pedro Munhoz (17-3 i MMA, 7-3 & #8 i BW i UFC).

Jose Aldo

Fjäderviktskungen är tillbaka! Jose Aldo (28-4 i MMA, 10-3 & #2 i FW i UFC) har nu levererat sin andra raka TKO-seger och är på god väg mot att utmana om titeln. Med tanke på att han redan har två grova knockoutförluster mot fjäderviktsmästaren Max Holloway, bör han först ta sig förbi den forne titelutmanaren Brian Ortega (14-1 i MMA, 6-1 & #1 i FW i UFC).

Renato Moicano

Renato Moicano (13-2-1 i MMA, 5-2 & #5 i FW i UFC) gjorde en stabil insats mot Jose Aldo, men kunde inte stå emot sin landsman brutala slagkombination i den andra ronden. Han har tidigare varit planerad att möta Mirsad Bektic (13-1 i MMA, 6-1 & #8 i FW i UFC), det är en matchning som bör bokas om.

Demian Maia

Efter tre raka förluster är nu Demian Maia (26-9 i MMA, 20-9 & #8 i WW i UFC) tillbaka! Han visade varför han är en av de mest fruktade submissionspecialisterna i UFC med ett avslut i den första ronden. Nu åter i segerkolumnen föreslår jag ett möte med den stigande talangen Geoff Neil (11-2 i MMA, 3-0 & #14 i WW i UFC).

Lyman Good

Den tvåfaldige titelutmanaren Demian Maia visade sig vara för mycket för Lyman Good (20-5 i MMA, 2-2 i UFC), som aldrig riktigt fick visa vad han går för. Stilmässigt kan jag inte se hur ett möte med afghanen Siyar Bahadurzada (24-7-1 i MMA, 4-3 i UFC) skulle kunna bli något annat än en kandidat för “Fight of the Night”.

Charles Oliveira

Grapplingexperten och rekordhållaren Charles Oliveira (26-8 i MMA, 14-8 i UFC) har nu radat upp hela fyra submissionvinster! Han har utan tvekan gjort sig förtjänt av en rankad motståndare, vad sägs om landsmannen Francisco Trinaldo (23-6 i MMA, 13-5 & #14 i LW i UFC)?

David Teymur

Att svenske David Teymur (8-2 i MMA, 5-1 i UFC) förlorade på submission mot en av de överlägset bästa grapplers i UFC är inget att skämmas för. Det är en förlust som kan lära den talangfulle Allstarsfightern mycket, men han bör inte blicka nedåt alltför mycket. Förvisso kommer brassen Joaquim Silva (11-1 i MMA, 4-1 i UFC) en vinst, men det är en bra motståndare och match där Teymur kan hämnas sin lagkamrat Reza Madadi.

Johnny Walker

Wow! Johnny Walker (16-3 i MMA, 2-0 i UFC) är minsann lika underhållande utanför buren som innanför den, och han har två raka knockoutvinster i UFC! Det kan kännas som en udd matchning, men jag anser att han bör möta Aleksadar Rakic (11-1 i MMA, 3-0 i UFC), ännu en stigande kraft i lätt tungvikt. Vinnaren kommer slå sig in i rankningen på storartat vis.

Justin Ledet

Justin Ledet (9-2 i MMA, 3-2 i UFC) har nu två tuffa förluster i ryggen och är i stort behov av en seger för att stanna kvar i UFC. Han och polske Marcin Prachnio (13-4 i MMA, 0-2 i UFC) kan göra upp om en plats i divisionen.

Livinha Souza

Det var ingen enkel seger, och knappast en solklar sådan, men Livinha Souza (13-1 i MMA, 2-0 i UFC) tog sig segrande ur mötet med landsmannen Sarah Frota. Hon har uttryckt en önskan om att möta Mackenzie Dern (7-0 i MMA, 2-0 i UFC) härnäst – varför inte boka den matchen?

Sarah Frota

Det var en jämn match, men trots flera bra stunder blev Sarah Frota (0-1 i UFC) besegrad via delat domslut. Med tanke på hennes grova viktmiss är det inte säkert att hon fortsätter i stråvikt, men om hon gör det kan hon göra upp med Maia Stevenson (6-5 i MMA, 0-1 i UFC).

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara