Matchmäklande för UFC: Milwaukee

✅ Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅ Vad väntar Al Iaquinta nu när han slagit topp 5-rankat motstånd?

I vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med dig av ditt egna matchmäklande i kommentarsfältet!

Al Iaquinta vs Edson Barboza

De lättviktarna som vann störst på UFC: Milwaukee var Al Iaquinta (14-4-1 i MMA, 9-3 & #8 i LW i UFC) och Edson Barboza (20-6 i MMA, 15-6 & #5 i LW i UFC) som båda två storslaget återvände till vinstkolumnen efter tuffa nederlag i deras föregående matcher. Båda två är strax under nivån som en titelutmanare bör vara på, och en match mellan dem är logisk då Barboza är rankad på femteplats och Iaquinta nyss slog fjärderankade Kevin Lee. Visserligen har Justin Geathje visat intresse för match mot Iaquinta, men jag ser andra alternativ för “The Highlight”.

RELATERAT: Justin Gaethje utmanar “raging bitch” Al Iaquinta

Kevin Lee

Nu med förluster i två utav sina tre senaste matcher är Kevin Lee (17-4 i MMA, 10-4 & #5 i LW i UFC) i en tuff sits. Han har tydliggjort sin önskan om en ny viktklass i 165 lbs, men i dagsläget har inte UFC visat intresse för det. Om Lee stannar kvar i lättvikt så får han gärna möta Anthony Pettis (21-8 i MMA, 8-7 & #7 i LW i UFC), om han flyttar upp till weltervikt så kan Neil Magny (21-7 i MMA, 14-6 & #11 i WW i UFC)  stå för motståndet.

RELATERAT: Kevin Lee “skäms” efter nattens förlust – vill byta viktklass

Dan Hooker

Nummer fem i världen visade sig vara för mycket för nyzeeländaren Dan Hooker (17-8 i MMA; 7-4 & #14 i LW i UFC), som visade nog med mod för att ta sig in i Valhall flera gånger om, men som slutligen blev tydligt och smärtsamt besegrad av Edson Barboza. Det är dags att blicka nedåt i rankningen för ett möte med Olivier Aubin-Mercier (11-4 i MMA, 7-4 i UFC).

Rob Font

Rob Font (16-4 i MMA, 6-3 i UFC & #10 i BW i UFC) har aldrig tagit några enkla matcher i UFC. Nu har han vunnit två utav sina tre senaste matcher, med endast en förlust mot Raphael Assuncao som nederlag emellan. Jag ser gärna honom mot John Dodson (20-10 i MMA, 9-5 & #8 i BW i UFC) härnäst, en fighter som förvisso kommer från en förlust, men som är perfekt måttstock för en stigande talang som Font.

Sergio Pettis

Nu har Sergio Pettis (17-5 i MMA, 8-5 i UFC) förlorat tre utav sina fyra senaste matcher. Visserligen har de förlusterna skett mot eliten i flugvikt och bantamvikt, men det är dålig statistik att ha. Ett möte med mexikanske Alejandro Perez (21-6-1 i MMA, 7-1-1 & #12 i BW i UFC) kommer troligtvis säga mycket om Pettis framtid i bantamviktsdivisionen,

Charles Oliveira

I ännu en returmatch som ägde rum på huvudkortet lyckades Charles Oliveira (25-8 i MMA, 13-8 i UFC) vinna returen mot Jim Miller – och på samma sätt han förlorade det första mötet på: submission i första ronden. Som nästkommande motståndare ser jag gärna brassen ta sig an Erik Koch (15-6 i MMA, 4-5 i UFC).

Jim Miller

Veteranen Jim Miller (29-13 i MMA, 18-12 i UFC) håller rekord för flest antal gångna matcher i UFC, och det finns nog ingen som ser Miller som en framtida titelutmanare. Vad som bör återstå är helt enkelt stora, publikvänliga eller roliga matchningar. Miller är ett välkänt namn och vi, fansen, ser gärna honom mycket framöver! Gray Maynard (13-7-1 i MMA. 11-7-1 i UFC) kan stå för motståndet härnäst.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara