Matchmäklande för UFC: Moscow

✅Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅ Har Jan Blachowicz gjort nog för titelchans?

I  vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med dig av ditt egna matchmäklande i kommentarsfältet!

Aleksei Oleinik vs Shamil Abdurakimov

Det blev ett perfekt avslut för hemmapubliken i helgen när Aleksei Oleinik (57-11-1 i MMA, 6-2 & #11 i HW i UFC) som låste ut veteranen Mark Hunt redan i den första ronden. Allt såg dock inte bra ut och prestationen lämnade en del att önska. Detsamma kan sägas för Shamil Abdurakimov (19-4 i MMA, 4-2 & #14 i HW i UFC), som efter full tid vann ett något sömnigt domslut över Andrei Arlovski. Abdruakimov är en mer van brottare och grappler än Hunt, och lär kunna stå emot nertagningsförsöken på bättre sätt. Låt oss se hur detta ryssmöte slutar, det må inte vara den mest glamorösa matchningen, men den är logisk.

Mark Hunt

Mark Hunts (13-13-1 i MMA, 8-7-1 & #8 i HW i UFC) framtid i UFC är något osäker då han inte har några matcher kvar på sitt kontrakt, och han har uttryckt ett intresse för vissa specifika matcher utanför organisationen. Väljer att att lämna så har han byggt upp ett arv som framtida tungviktare kan ta efter, men om han skulle stanna kvar i UFC ett tag till så föreslår jag ett möte med Marcin Tybura (17-4 i MMA, 4-3 & #9 i HW i UFC)

Jan Blachowicz

Med fyra raka segrar och en fjärdeplacering i divisionen finns det inte särskilt mycket kvar för Jan Blachowicz (23-7 i MMA, 6-4 & #4 i LHW i UFC) innan en titelchans, men det finns alldeles för många högprofilmatcher på gång i divisionen för att ge honom nästa chans på guldet. Det är inte ens säkert när Daniel Cormier återvänder till divisionen, och därför borde Blachowicz istället möta vinnaren mellan Volkan Oezdemir (15-2 i MMA; 3-1 & #2 i LHW i UFC) och Anthony Smith (30-13 i MMA, 6-3 & #9 i LHW i UFC).

Nikita Krylov

Den återvändande talangen Nikita Krylov (24-6 i MMA, 6-4 i UFC) fick ett tufft välkomnande med en förlust på submission i den andra ronden. En topp 5-rankad motståndare kanske var ett för svårt test för den unge ukrainaren, men förloraren mellan Ovince Saint Preux (23-11 i MMA, 11-6 & #7 i LHW i UFC) och Dominick Reyes (9-0 i MMA, 3-0 & #12 i LHW i UFC) blir nog en bättre matchad motståndare.

Andrei Arlovski

Även om det inte var en grov knockoutförlust så var Andrei Arlovskis (27-17 i MMA, 16-11 & #12 i HW i UFC) nederlag ett slag mot karriären. Han har fortfarande en välförtjänt plats i UFC, men om han inte besegrar Walt Harris (11-7 i MMA, 4-6 i UFC) har han inte mycket kvar att göra i UFC.

Alexey Kunchenko

Det blev en något ljummen debut för obesegrade och omtalade Alexey Kunchenko (19-0 i MMA, 1-0 i UFC), som inte riktigt levde upp till förväntningarna. Han utmanade senast Donald Cerrone efter sin seger, men en mer trolig matchning är ett möte med Curtis Millender (16-3 i MMA, 2-0 & #15 i WW i UFC).

Thiago Alves

Likt Andrei Arlovski fick Thiago Alves (22-13 i MMA, 14-10 i UFC) lämna arenan med en tuff poängförlust i bagaget. Han är fortfarande en extremt skicklig fighter med mycket erfarenhet, men frågan är om han någonsin kommer uppnå samma relevans han haft för att rättfärdiga huvudmatcher. Han skulle behöva ta sig förbi Ben Saunders (22-9-2 i MMA, 9-6 i UFC) för att fastställa svaret på den frågan.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...