Matchmäklande för UFC Nashville – Vem borde Anthony Pettis möta?

✅ Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅ Vem borde Anthony Pettis möta efter helgens spektakulära knockoutseger?

I vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med dig av ditt egna matchmäklande i kommentarsfältet!

Anthony Pettis

Den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis gjorde en strålande debut i weltervikt med en knockout över den tvåfaldige titelutmanaren Stephen Thompson. Efteråt var han öppen för matcher både i lättvikt samt weltervikt, och han utmanade bland andra Rafael dos Anjos (28-11 i MMA, 17-9 & #5 i WW i UFC). Problemet? Dos Anjos har redan en match bokad mot Kevin Lee (17-4 i MMA, 10-4 & #5 i LW i UFC) – i weltervikt kan Pettis få möta vinnaren. Vad gäller lättvikt funkar Pettis förslag om att ta sig an vinnaren mellan Edson Barboza (20-6 i MMA, 14-6 & #6 i LW i UFC) och Justin Gaethje (19-2 i MMA, 2-2 & #7 i LW i UFC) utmärkt.

Stephen Thompson

Det blev ett tungt fall för Stephen Thompson (14-4-1 i MMA, 9-4-1 & #3 i WW i UFC) som blev knockad för första gången i sin karriär. Han lär behöva vänta ett par månader innan han återvänder till buren, och när han gör det borde han ta sig an den forne welterviktsmästaren Robbie Lawler (28-13 i MMA, 13-7 & #9 i WW i UFC), som också kommer från en tuff (och kontroversiell) förlust.

Curtis Blaydes

Tungviktaren Curtis Blaydes (11-2 i MMA, 5-2 & #4 i HW i UFC) etablerade sig som en sann topp 5 fighter med en dominant seger över Justin Willis. Eftersom jag anser att Junior dos Santos och Francis Ngnanou bör mötas, återstår endast Stipe Miocic (18-3 i MMA, 12-3 & #1 i HW i UFC) som en lämplig lämplig topp 5-matchning för “Razor”.

Justin Willis

I ett av de mer väntade resultaten visade sig Curtis Blaydes brottning vara för mycket för Justin Willis (8-2 i MMA, 4-1 & #10 i HW i UFC), som förlorade ett solklart domslut. De flesta rankade i topp 15 är uppbokade, så därför föreslår jag ett möte med brassen Marcos Rogerio de Lima (16-6-1 i MMA, 5-4 i UFC), osm förlorade mot Stefan Struve senast.

John Makdessi

Kanadensaren John Makdessi (17-6 i MMA, 10-6 i UFC) radade upp sin tredje raka vinst efter att ha besegrat Jesus Pinedo via domslut. Nyzeeländaren Dan Hooker (17-8 i MMA, 7-4 i UFC) kommer förvisso från en förlust, men det är en högt rankad motståndare, och stilmässigt är det en kandidat för “Fight of the Night”.

Jesus Pinedo

Jesus Pinedo (16-5-1 i MMA, 1-1 i UFC) kom igång alldeles för sent men visade att han hade möjlighet att vinna matchen mot veteranen John Makdessi. Han kan få göra upp med John Gunther (5-1 i MMA, 1-1 i UFC)

Jussier Formiga

Veteranen Jussier Formiga (23-5 i MMA, 9-4 & # 1 i FW i UFC) säkrade sin fjärde raka vinst i UFC, satte (tillfälligt) stopp för Deiveison Figueiredo-hypetåget och är rankad etta under mästaren Henry Cejudo (14-2 i MMA, 82 & flugviktsmästare i UFC). Egentligen är en titelchans fullständigt rimlig, men både divisionen och mästarens framtid i den är oklar. Om Formiga inte får en titelchans kan han försöka sig på revansch för sin senaste förlust mot Joseph Benvidez (27-5 i MMA, 14-3 & #2 i FW i UFC).

Deiveson Figueiredo

Den brasilianske talangen Deiveson Figueiredo (15-1 i MMA, 4-1 & #4 i FW i UFC) är inte längre obesegrad efter tre ronder med landsmannen Jussier Formiga. Stilmäsigt hade ett möte med amerikanen Tim Elliot (19-8-1 i MMA, 4-6 & #8 i FW i UFC) omöjligt bjudit på något annat ön ren underhållning.

Luis Peña

“The Violent Bob Ross” levererar återigen! Efter en domslutsförlust i sin föregående match återvände Luis Peña (6-1 i MMA, 2-1 i UFC) till vinstkolumnen med en överlägsen seger över Steven Peterson. Obesegrade Bryce Mitchell (11-0 i MMA, 2-0 i UFC) radade upp sin andra raka seger i UFC på samma gala, och lär bjuda på en underhållande fight.

Steven Peterson

Att Steven Peterson (17-8 i MMA, 1-2 i UFC) har mycket hjärta och kämpaglöd råder det inget tvivel om! Trots underläge i många situationer gav han sitt allt och bjöd på en av galans bästa matcher. Julian Erosa (22-7 i MMA, 1-3 i UFC) har förlorat två raka men bjuder oftast på underhållning, en match mellan dem är logisk.

Maycee Barber

Trots motgång inledningsvis lyckades Maycee Barber (7-0 i MMA, 2-0 i UFC) vända, och var slutligen för kraftfull för JJ Aldrich. Det är dags att se hur Barber klarar sig mot en mer grapplingorienterad fighter, någon som kanadensiskan Gillian Robertson (6-3 i MMA, 3-1 i UFC).

JJ Aldrich

JJ Aldrich (7-3 i MMA, 3-2 i UFC) började väldigt bra, och såg ut att ha utmärkt timing med kontrande slag till Maycee Barbers sparkar. Även den australiensiska talangen Nadia Kassem (5-1 i MMA, 1-1 i UFC) kommer från en förlust, jag ser dem gärna mot varandra.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara