Matchmäklande för UFC on ESPN 2 – Vem borde Gaethje möta?

✅ Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅ Nu har Justin Gaethje tre raka vinster - som står näst på tur?

I vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med dig av ditt egna matchmäklande i kommentarsfältet!

Justin Gaethje

Han gör det igen! Justin Gaethje (20-2 i MMA, 3-2 & #8 i LW i UFC) lever utan tvekan upp till sitt smeknamn “The Highlight”,  och levererade ännu en knockout i den första ronden. Han siktar mot divisionens topp, och han borde definitivt få sådana matcher. Förra helgen skrällde Anthony Pettis (22-8 i MMA, 9-7 & # 8 i WW i UFC) och visade intresse för att möta vinnaren mellan Gaethje och Edson Barboza, det är en rimlig och underhållande matchning. Annars kan Gaethje ta sig an vinnaren mellan Al Iaquinta (14-4-1 i MMA, 9-3 & #4 i LW i UFC) och Donald “Cowboy” Cerrone (35-11 i MMA, 22-8 & #8 i LW i UFC).

Edson Barboza

Nu har Edson Barboza (20-7 i MMA, 15-7 & #6 i LW i UFC) utstått tre tunga förluster i sina fyra senaste matcher. Visserligen har det varit mot divisionens elit, men det är ändå dags att blicka neråt något i lättviktsklassen. Alexander Hernandez (10-2 i MMA, 2-1 & #11 i LW i UFC) kommer också från en tuff förlust senast, ett möte med Barboza hade varit passande.

Jack Hermansson

Nu med tre raka segrar på avslut, och nu mot elfterankade David Branch är Jack Hermansson (19-4 i MMA, 6-2 i UFC) så gott som garanterad en topp 15-placering. Svensken har visat intresse för att möta Chris Weidman på den kommande Sverige-galan. Det är i stort sett den perfekta matchningen för Hermansson, men Weidman återhämtar sig fortfarande från en nackoperation och det är inte troligt att han hinner rehabilitera sig tills första juni. Jag förslår istället Jared Cannonier (11-4 i MMA, 4-4 & #9 i MW i UFC), alternativt Brad Tavares (17-5 i MMA, 12-5 & #10 i MW i UFC) som andrahandsval.

David Branch

Med två raka förluster på avslut mot tidigare orankade motståndare är det dags för David Branch Branch (22-6 i MMA, 4-6 & #11 i MW i UFC) att återvända till ritningsbordet. Blickar man neråt i rankningen finner vi Gerald Meerschaert (28-11 i MMA, 4-3 i UFC ), som också kommer från en förlust, jag ser dem gärna mot varandra.

Josh Emmett

Vilken återkomst! Efter att hela Josh Emmetts (14-2 i MMA, 5-2 & #10 i FW i UFC) karriär svävat i ovisshet återvände han med en knockout så fantastisk att faktumet att han inte fick en matchbonus är förbryllande. Bosniern Mirsad Bektic (13-1 i MMA, 6-1 & #9 i FW i UFC) tvingades dra sig ur sin match på UFC 231, han kan få återvända mot Emmett.

Michael Johnson vs Sodiq Yusuff

Är Michael Johnson (19-12 i MMA, 10-11 i UFC) de lättare viktklassernas mest ojämna fighter? Det är mycket möjligt. Ibland skiner han, även mot toppmotstånd, men han har nu förlorat sex utav sina nio senaste matcher. Han är dock en fighter med oerhört mycket potential och han bör inte sjunka alltför långt ner i divisionen, därför vill jag se honom mot Sodiq Yusuff (9-1 i MMA, 2-0 i UFC), som är obesegrad  i UFC.

Michelle Waterson

Med tre raka vinster kan jag förstå varför Michelle Waterson (17-6 i MMA, 5-2 & #9 i SW i UFC) anser att hon borde få titelchans, men i ärlighetens namn så är vinnaren mellan Nina Ansaroff och Tatiana Suarez betydligt mer värd den möjligheten. Om “The Karate Hottie” kan ta sig förbi den forne mästarinnan Joanna Jedrzejczyk (15-3 i MMA, 9-3 & #2 i SW i UFC) råder det dock inget tvivel om det.

Karolina Kowalkiewicz

Polskan Karolina Kowalkiewicz (12-4 i MMA, 5-4 & #6 i SW i UFC) har nu två raka förluster i bagaget och lär sjunka rejält i rankningen. Hon har själv erkänt att hon inte har särskilt många år kvar i UFC, och det är lika bra att låta de åren räknas – ställ henne mot Tecia Torres (10-4 i MMA, 6-4 & #8 i SW i UFC) härnäst.

Paul Craig

Än en gång lyckades skotten Paul Craig (10-3 i MMA, 3-3 i UFC) säkra seger i den sista ronden av en match han höll på att förlora. Det är dock svårt att se honom lyckas mot toppmotståndare, som inte lär ge honom chansen att säkra en sen submission. Om han lyckas ta sig förbi det serbiska muskelberget Darko Stosic (13-1 i MMA, 1-0 i UFC) kan vi börja tala om en topp 15-rankad motståndare.

Kennedy Nzechukwu

Trots flera fina stunder visade sig Kennedy Nzechukwus (6-1 i MMA, 0-1 i UFC) grappling inte vara tillräcklig för att motstå Paul Craigs submissionförsök. Rumänen Nicolae Negumereanu (9-1 i MMA, 0-1 i UFC) fick också ett tufft välkomnande till UFC, jag ser dem gärna mot varandra.

Sheymon Moraes

Brassen Sheymon Moraes (11-3 i MMA, 2-2 i UFC) fick sin vinstsvit bruten efter tre tuffa och jämna ronder med Sodiq Yusuff. Han har dock potential och möjlighet att leverera mer än vad vi fick se i helgen. Danny Henry (12-3 i MMA, 2-1 i UFC) fick också sin vinstsvit bruten nyligen, en match mellan dem är passande.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara