Matchmäklande för UFC: Prag

✅ Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅ Vem borde Thiago Santos möta nu?

I vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med dig av ditt egna matchmäklande i kommentarsfältet!

Thiago Santos

Wow! Thiago Santos (21-6 i MMA, 13-5 & #6 i LHW i UFC) fortsätter att leverera i lätt tungvikt! Han har nu avslutat två topp tio-rankade fighters i divisionen, och det är dags att vi ser honom som en legitim toppfighter i viktklassen. Han vill gärna möta vinnaren mellan Jon Jones (23-1 i MMA, 17-3 & lätt tungviktsmästare i UFC) och Anthony Smith (31-13 i MMA, 7-3 & #3 i LHW i UFC), och det är en rimlig önskan, om han inte istället ställs mot Alexander Gustafsson (18-5 i MMA, 10-4 & #2 i LHW i UFC).

Jan Blachowicz

Nu med UFC-karriärens längsta vinstsvit bruten står nu Jan Blachowicz (23-8 i MMA, 6-5 & #4 i LHW i UFC) i en tuff sits. Det kommer krävas mycket för att närma sig en titelchans igen, han börja med att ta sig an förloraren mellan Volkan Oezdemir (15-3 i MMA, 3-2 & #5 i LHW i UFC) och Dominick Reyes (10-0 i MMA, 4-0 & #8 i LHW i UFC).

Stefan Struve

Det verkar som att Stefan Struve (29-11 i MMA, 13-9 i UFC) valt att gå i pension – även om han inte gett ett klart besked. Desto mer man hör ifrån honom desto säkrare verkar det, vi tackar för alla matcher!

Marcos de Lima

Brassen Marcos de Lima (16-6-1 i MMA, 5-4 i UFC) fortsätter att vara ojämn, och har nu varvat vinster och förluster i sina åtta senaste matcher. Vad sägs om ett möte med TUF-finalisten Justin Fraizer (10-3 i MMA, 0-1 i UFC)?

Michal Oleksiejczuk vs Magomed Ankalaev

Både polske Michal Oleksiejczuk (13-2 i MMA, 1-0 i UFC) och ryske Magomed Ankalaev (10-1 i MMA, 2-1 i UFC) säkrade solklara segrar under UFC: Prag – jag ser dem gärna mot varandra härnäst.

Gian Villante

Efter fyra raka matcher som slutat i delat domslut fick Gian Villante (17-11 i MMA, 7-8 i UFC) äntligen en match med ett tydligt avslut – dock inte i hans fördel. Amerikanen har inte övertygat särskilt mycket, även i sina senaste segrar, och det är mycket troligt att han behåller någon slags inofficiell  position som grindvakt för framtida talanger i viktklassen. Han och Devin Clark (9-3 i MMA, 3-3 i UFC) kan få göra upp 0m en säkrad plats i divisionen härnäst.

Liz Carmouche

I tystnad har nu Liz Carmouche (13-6 i MMA, 5-4 & #6 i FW i UFC) vunnit två raka matcher samt fyra utav sina fem senaste. Härnäst ser jag gärna henne mot TUF-finalisten Sijara Eubanks (4-2 i MMA, 2-0 & #2 i FW i UFC), som behöver testas mot en erfaren fighter innan eventuell titelchans kan komma på tal.

Lucie Pudilova

Galans enda hemmafighter, Lucie Pudilova (8-4 i MMA, 2-3 i UFC), fick igång publiken ordentligt men gjorde inte nog för att vinna. Stilmässigt hade jag gärna sett henne mot brasilianskan Ariane Lipski (11-4 i MMA, 0-1 i UFC)

Petr Yan

Den ryske bantamviktaren Petr Yan (12-1 i MMA, 4-0 & #14 i BW i UFC) fortsätter att leverera i UFC! Nu har han slagit den nionderankade, tvåfaldige titelutmanaren John Dodson, och förtjänar en topprankad motståndare: Jimmie Rivera (22-3 i MMA, 6-2 & #6 i BW i UFC) blir ett utmärkt val.

John Dodson

Med två raka förluster och nederlag i tre utav sina fyra senaste är det dags för John Dodson (20-11 i MMA, 9-6 & #9 i BW i UFC) att tänka om. Något såg inte ut att stämma med Dodson under matchen mot Petr Yan, men oavsett så talar hans senaste matchresultat för sig själva. Den stigande talangen Ricky Simon (15-1 i MMA, 3-0 & #15 i BW i UFC) behöver ett ordentligt test, det lär Dodson kunna bjuda på.

Klidson Abreu

Brassen Klidson Abreu (14-3 i MMA; 0-1 i UFC) hade ett par bra stunder i matchen mot Magomed Ankalaev, men för det mesta var hans prestation ungefär som hans näsa efter matchen. Han kan få göra upp med landsmannen Vinicius Moreira (9-2 i MMA, 0-1 i UFC) härnäst.

Daniel Teymur

Ja, tre raka förluster sätter givetvis svenske Daniel Teymur (6-3 i MMA, 0-3 i UFC) i riskzonen, men med tanke på hans underhållande stil, att UFC planerar ännu en gala i Sverige samt brodern David Teymurs framgångar, borde han få göra upp med Austin Arnett (16-6 i MMA, 1-3 i MMA) om en plats i UFC.

Kategorier
Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara