Junior "Cigano" dos Santos. Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Matchmäklande för UFC: Wichita – Titelchans för JDS?

✅ Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅ Junior dos Santos nära toppen i divisionen ✅ Elizeu dos Santos - 7 raka vinster!

I vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med dig av ditt egna matchmäklande i kommentarsfältet!

Junior dos Santos

Den forne mästaren Junior dos Santos (21-5 i MMA, 15-4 & #3 i HW i UFC) har nu vunnit tre raka matcher sedan sin återkomst till UFC. En titelchans är nära, men då Daniel Cormiers nästa motståndare är så pass osäker föreslår jag istället ett möte med Francis Ngannou (13-3 i MMA, 8-2 & #2 i HW i UFC) – vinnaren där förtjänar en titelchans mot “DC”.

Derrick Lewis

Det återstår inte särskilt många topprankade tungviktare som inte är uppbokade för Derrick Lewis (21-7 i MMA, 12-5 & #5 i HW i UFC) att möta härnäst. Stilmässigt och personlighetsmässigt lär ett möte med Tai Tuivassa (8-1 i MMA, 3-1 & #12 i HW i UFC) vara guld värt.

Elizeu dos Santos

Är Elizeu dos Santos (21-5 i MMA, 7-1 & #14 i WW i UFC) welterviktsdivisionens bäst bevarade hemlighet? Med sju raka segrar, en topp 15-ranking men väldigt lite uppmärksamhet kring sig är svaret troligtvis “ja”. Nu  i helgen möts Gunnar Nelson (17-3-1 i MMA, 8-3 & #13 i WW i UFC) och Leon Edwards (16-3 i MMA, 8-2 & #10 i WW i UFC) – “EDS” kan ta sig an vinnaren.

Curtis Millender vs Niko Price

Efter en tuff förlust i sin förra match återvände nu Niko Price (13-2 i MMA, 5-2 i UFC) stort med en imponerande knockoutvinst. Nu återigen på rätt spår kan ett möte med Curtis Millender (17-4 i MMA, 3-1 i UFC), som förvisso förlorade, men gjorde det mot en av divisionens mest underskattade och förbisedda talanger.

Tim Means

Trots en stark och underhållande insats fick Tim Means (28-11-1 i MMA, 10-8 i UFC) se sig besegrad i en match som förtjänade “Fight of the Night”-bonusen. Även brassen Sergio Moraes (14-4-1 i MMA, 8-3-1 i UFC) förlraode i Wichita – en match mellan dem är logisk.

Blagoy Ivanov

Det finns dessvärre knappt några lämpliga matchningar för Blagoy Ivanov (17-2 i MMA, 1-1 & #14 i HW i UFC). I stort sett alla topp 15-rankade tungviktare är uppbokade, så vad sägs om en match mot Ruslan Magomedov (14-1 i MMA, 3-0 i UFC), som trots avsaknad av namnvärde och ranking vunnit tre raka matcher i UFC?

Ben Rothwell

Återigen är det svårt att finna lämpligt motstånd för veteranen Ben Rothwell (36-11 i MMA; 6-5 i UFC), som förlorade ett jämnt domslut i sin återkomst till UFC. Fransmannen Cyril Asker (9-4 i MMA, 2-3 i UFC) står utan motståndare – varför inte ställa dem mot varandra?

Beneil Dariush

Nu med två raka vinster är Beneil Dariush (16-4-1 i MMA, 10-4-1 i UFC) på rätt spår, men det återstår en del kvar att bevisa innan han bör ta sig an den talangfyllda lättviktsdivisionens elit. Gilbert Burns (14-3 i MMA, 7-3 i UFC) kammade senast hem karriärens största vinst, jag ser dem gärna mötas.

Drew Dober

Drew Dober (20-9 i MMA, 6-5 i UFC) har mycket hjärta och kämpaglöd, men det räcker inte alltid för seger. Han fick nu en fin tre matcher lång vinstsvit bruten, och jag anser att ett möte med Yancy Medeiros (15-6 i MMA, 6-6 i UFC) hade varit både lämpligt och publikvänligt.

Omari Akhmedov

Dagestaniern Omari Akhmedov (18-4-1 i MMA, 6-3-1 i UFC) är nu obesegrad i sina fyra senaste matcher med tre segrar samt en oavgjord match. Härnäst ser jag gärna honom mot obesegrade Edmen Shahbazyan (9-0 i MMA, 2-0 i UFC).

Tim Boetsch

Det är inte säkert att Tim Boetsch (21-13 i MMA, 12-12 i UFC) fortsätter tävla. Han har själv uppgett att pension inte är alltför långt ifrån, men om han väljer att gå ytterligare en match så hade Striekforce-veteranen Trevor Smith (15-9 i MMA, 5-6 i UFC) säkerligen bjudit på en rolig tillställning.

Hur hade du matchat ovanstående fighters?

UFC Stockholm live streaming på Viaplay.se - Missa inte UFC Fight Night: Gustafsson vs. Smith
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
Omröstning

Vem vinner huvudfighten på UFC Stockholm?

Visa resultat

Loading ... Loading ...