Svenska Muay Thai-mästaren skriver kontrakt med World Lethwei Championship

✔ Mathias Jonsson siktar på debut 2020 i "världens mest brutala kampsport"

Det står nu klart att Lethwei-organisationen World Lethwei Championship (WLC) har skrivit kontrakt med den flerfaldiga Muay Thai-mästaren Mathias “Snowman” Jonsson. Den talangfulla svensken har gjort sig ett namn som en av Skandinaviens mest spännande fighters och kommer nu att ta sin råa fightingstil till en av världens ledande organisationer.

Lethwei är burmesisk bare knuckle boxing där man även får använda skallningar och kast. Denna kampsport är vida ansedd att vara en av världens mest brutala kampsporter och Jonsson kommer att bli första svensk att tävla för den ledande organisationen WLC.

WLC höll sin första gala i 2017 och har sedan dess kommit att nå miljonpublik med hjälp av digitala plattformar som UFC Fight Pass. Organisationens VD Gerald Ng har uttryck ett stort intresse för svenska fighters och siktar på att skriva kontrakt med fler svenskar inom kort.

Jonsson skrev kontrakt med WLC med hjälp av de Kambodja-baserade svenskarna Matias Andres och Miguel Acosta från The Riel Team och siktar på att debutera under 2020. Trots att den 25-åriga Jonsson nu har ett imponerande matchfacit på 45 matcher och flera legendariska krig på sin resumé så berättar han att han tagit den långa vägen för att nå toppen.

I en exklusiv intervju berättar Jonsson hur han efter att ha brutit nyckelbenet två gånger i ishockey tog ett livsavgörande beslut. Det hela skedde efter att ha sett en film som fick honom intresserad av kampsport:

“Jag kollade på filmen Never Back Down och sen kollade jag bara upp närmaste kampsportsställe. Det var Tullingen Muay Thai,” berättar Jonsson. “Jag prövade en gång och sen dess har jag varit fast.”

“Jag var riktigt jävla keff i början,” fortsätter han. “Jag var nog sämst av alla. Men det som alltid varit min starkaste sida är min vilja. Jag är envis så inihelvete. Jag har en stark vilja. Så det var bara för mig att köra mot de bästa, få fett med däng och bli knockad typ två gånger om dagen i flera år. 


Missa inte: Lethwei – Världens mest brutala kampsport?Mathias Jonsson siktar på att bli världsmästare i WLC

Jonsson, som fortfarande tränar och representerar Tullinge Muay Thai, står nu inför en av karriärens största utmaningar. Han kan komma att göra sin debut i antingen Kambodja, Myanmar, USA eller Japan, men Jonsson säger själv att han skulle föredra de sistnämnda.

Att tävla i ringen och få möjigheten att skallas är något som bara eggar honom. WLCs ordförande Zay Thiha säger i ett pressmeddelande att han ser fram emot att se svensken tävla i organisationen och bjuda fansen på en show, något som Jonsson garanterar:

“Jag är rätt brutal av mig, jag gillar tanken på att det inte ska vara några poäng. Jag tror det kommer passa mig rätt bra med skallningar och blod. Det låter brutalt och jag är redo för brutalt.”

“Fansen kommer att se mig ta mycket stryk och ge mycket stryk. Det blir inget spring runt i ringen. Det blir ett krig, oavsett vem jag möter. Det kommer bli mycket vev, det kommer inte bli några lugna stunder. Full action, från början till slut.”

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...