UFC-chefen Dana White: “Vi behöver boka trilogin”

✔ Max Holloway har gjort sig förtjänt av ett nytt försök på titeln!

Max Holloway besegrade Calvin Kattar under årets första UFC-gala och enligt Dana White har han gjort sig förtjänt av ett nytt försök på fjäderviktstiteln mot Alexander Volkanovski.

Den nuvarande fjäderviktsmästaren Volkanovski är för tillfället inplanerad att möta Brian Ortega på UFC 260 i Las Vegas den 27 mars.

Holloway är en före detta mästare i fjädervikt och gick in i sin senaste match med en förlustsvit på 2 matcher. Förlusterna var båda titelmatcher mot Volkanovski.

Första gången de fightades var på UFC 245 i december 2019. Det var en jämn match där Volkanovski gjorde tillräckligt för att ta hem segern och vann fjäderviktstiteln via enhälligt domarbeslut. Efter galan fanns det delade meningar om vem som vunnit och både Volkanovski och Holloway var öppna för en returmatch.

UFC-chefen White såg till att boka returmötet i juli 2020 på UFC 251 i Abu Dhabi. Denna match var ännu jämnare än den första och Volkanovski vann återigen – denna gång på delat domslut.

Det blev dock stor kontrovers kring resultatet då många fans blev upprörda och uttryckte sitt stöd för Holloway som vinnare. White höll inte heller med domarna och klagade på poängkorten.


HETAST JUST NU


Max Holloway vs. Alexander Volkanovski 3

Sedan deras andra match har det diskuterats att boka in ett tredje möte mellan Holloway och Volkanovski. I ett uttalande från “Blessed” Holloway menar han på att 80 till 90 procent av alla fans gav honom segern.

Om Volkanovski vinner sitt uppkommande möte mot Ortega är White intresserad av att boka in en trilogi mellan honom och Holloway.

– Det är den matchen vi behöver boka. När du är mästare har du de fem bästa i divisionen som jagar dig. När du är rankad nummer ett och är nästa titelutmanare har du de tio bästa som är ute efter dig. Ibland är nummer åtta farligare än nummer tre.

– Idag fightades Holloway mot en riktigt farlig motståndare som många trodde skulle vinna. Holloway visade att han förtjänar sin position i rankingen och dominerade Kattar som är rankad nummer sex. Jag tycker han gjort sig förtjänt av att möta Volkanovski igen, säger White.

presskonferensen efter UFC Fight Island 7: Holloway vs Kattar nämnde “Blessed” att han tänker stanna kvar på Fight Island och kan tänka sig att hoppa in på kort notis under UFC 257.

Men enligt White är planen att låta honom ta en tid iväg från buren och se vad som händer i divisionen.

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Alexander VolkanovskiDana WhiteMax HollowaySenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...