Max Holloway är tillbaka – bokad för spännande toppfajt

✔ Ex-mästaren klar för match mot världssexan

Den tidigare UFC-mästaren Max Holloway är tillbaka för ett spännande toppmöte i fjädervikt (65,8 kilo).

Detta efter två raka förluster i otroligt jämna titelmatcher mot Alexander Volkanovski, som numera regerar som divisionens titelhållare.

Under tisdagen lät UFC avslöja att Holloway kommer att göra upp mot världssexan Calvin Kattar den 16 januari. Fajten har bokats som galans huvudattraktion och väntas äga rum på UFC Apex i Las Vegas, enligt källor till ESPN.

Max Holloway föll på målsnöret mot Volkanovski

Max Holloways senaste nederlag mot Volkanovski kom som följd av ett kontroversiellt delat domslut. Många ansåg att domarnas poäng var fel och att Holloway förtjänade revanschsegern – vilket till och med fick UFC-chefen Dana White att vilja boka in en tredje titelfajt mot Volkanovski på direkten. Detta var dock inget som mästaren var lika sugen på.

Nu återvänder Holloway istället för sin första fajt utan någon titel på spel sedan sommaren 2016.

Innan Volkanovski-förlusterna hade Holloway vunnit 14 matcher i rad i fjädervikt. Förutom de senaste två titelmatcherna har han bara förlorat en match om interimtiteln i lättvikt mot Dustin Poirier under den senaste sexårsperioden.

Calvin Kattar har å andra sidan gjort sig känd som en otroligt kompetent och riktigt spännande toppfajter i fjädervikten. Han har hittills samlat ihop sex vinster och två förluster i UFC och sågs senast besegra Dan Ige via enhälligt domslut.


LÄS MER: Dana White starkt kritisk över domarinsatserna: “Fruktansvärt”


 

Kategorier
Senaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara