Max Holloway på gång för titelförsvar på UFC 240

✅ Max Holloway tillbaka i fjäderviktsdivisionen ✅ Titelförsvar på gång mot forne lättviktsmästaren "The Answer"

Förra månaden provade fjäderviktsmästaren Max “Blessed” Holloway lyckan i en ny viktklass. Det slutade i en förlust mot Dustin “The Diamond” Poirier.

Interimtiteln i lättvikt stod på spel i huvudmatchen på UFC 236: Holloway vs. Poirier 2. Holloway hade dock inte mycket att sätta emot Poirier som tog hem ett dominant domslut.

Nu är Holloway inbokad att försvara sitt fjäderviktsbälte – mot ingen annan än forne lättviktsmästaren Frankie “The Answer” Edgar.

De två har gett sitt verbala godkännande för matchen som äger i Rogers Place i Toronto den 27:e juli. Detta rapporterar ESPN.


Relaterat


Förlorade på vägen till titelchans

Edgar var på gång för titelmatch förra året men de planerna gick i stöpet när han förlorade mot den talangfulle Brian Ortega via knockout. Bara sex veckor senare var Edgar tillbaka i buren mot Cub Swanson, något många ställde sig frågande till.

Edgar motbevisade dock kritikerna och vann via domslut. Edgar kommer alltså till matchen med en seger i bagaget medan Holloway inte har förlorat i fjädervikt sedan matchen mot Conor McGregor 2013.

I skrivande stund är ingen annan match officiell, men enligt rykten siktar UFC på att para ihop den tidigare nämnde Ortega med Zabit Magomedsharipov.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Max HollowaySenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara