UFC-fighter gav upp – nu riskerar tränarna straff

✔ Skarp kritik mot coachen ✔ Försvaret: "Ångrar inget"

Nattens UFC-event bjöd bland annat på en toppfight i tungvikt, och en av de mest spännande matcherna på länge i fjädervikt. Men den största snackisen efteråt har inte handlat om något av galans huvudnummer.

Det är istället UFC-debutanten Max Rohskopf som stulit flest rubriker, om än inte på det sätt som han kanske hade hoppats på.


LÄS MER: UFC-resultat: Blaydes vinner femrondare, Emmett segrar i GALET krig


Rohskopf hoppade in på endast tio dagars varsel och tog sig an Austin Hubbard i galans allra första match på underkortet. Matchen blev en tuff historia för Rohskopf, som fick det allt svårare ju längre matchen gick. Och efter en dominant andra rond för Hubbard – som då ledde med domarsiffrorna 20-17 på alla tre poängkort – kände UFC-nykomligen att det var bäst att ge upp.

Men trots att Rohskopf uppmanade coachen Robert Drysdale att stoppa matchen nio gånger om – så lyssnade ingen av hans tränare. Fighten tog emellertid slut ändå, när inspektören Charvez Foger lade märke till vad som försiggick – och reagerade genom att kalla dit läkaren och matchdomaren.

Tränarna kan straffas efter UFC-matchen

Drysdale och resterande tränare i Rohskopfs hörna har mött stark kritik efter händelsen. Nu riskerar de straff av Nevadas idrottskommission.

– Det är något som vi kommer att titta på. Vi kan besluta om påföljder mot dem. Det där låter inte riktigt som att de tar hand om sin fighter. Uppenbarligen ville han inte fortsätta fightas, säger NSAC-chefen Bob Bennett till ESPN.

Enligt Bennett har ett klipp av incidenten skickats till NSAC:s chefinspektör Alex Ybarra. Vad för straff som kan bli aktuellt för tränarna är oklart.

“Gjorde mitt jobb – ångrar inget”

Trots MMA-världens kritik och NSAC:s utredning, så står dock Drysdale för sitt agerande.

– Jag står för vad jag gjorde. Jag förväntar mig excellens av folket jag tränar eftersom jag älskar dem. Han var inte allvarligt skadad, och jag kände att han behövde en mental push. Jag skulle ha förväntat mig detsamma från min coach, säger Robert Drysdale till ESPN och tillägger:

– Det är ditt jobb som coach, att pusha din fighter fysiskt, tekniskt och mentalt. Jag gjorde mitt jobb och jag ångrar inget, för jag vet att Max har potential att bli en av de bästa.

Så här såg det ut när den sena inhopparen Max Rohskopf tog sig an Austin Hubbard i den första matchen på nattens UFC-gala. Hubbard kammade officiellt hem segern via teknisk knockout, när fighten tillslut stoppades mellan den andra och tredje ronden. Foto: Chris Unger/Zuffa LLC via USA TODAY Sports

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...