MMA-fighter och gangster mördad – blev 34 år

✔ Teorin: En kriminell uppgörelse

Den ryske MMA-fightern och gangstern Maxim Kostin hittades mördad i Kaliningrad, Ryssland tidigare denna månad. Han blev 34 år gammal.

Enligt rapporter sköts Kostin med flera skott i vad som verkar ha varit en kriminell uppgörelse mellan gängrivaler. Kostin ska ha avlidit direkt, varpå kroppen hittades nästa dag.

Polisen i Kaliningrad bedriver just nu en mordutredning. Man har också bett allmänheten om tips – vilket lett till att flera trätt fram och delat med sig om uppgifter rörande Kostins kriminalitet.

– Alla visste att han var inblandad i kriminella verksamheter, ska en anonym uppgiftslämnare bland annat ha sagt till RuGrad.eu (via Bloody Elbow).

Vann ryska mästerskap – gick bara en proffsfight i MMA

På pappret var Kostin en entreprenör och delägare i Patriot LLC – ett företag som bedrev taxi- och bilservice, som dock avvecklades i slutet av 2018. Exakt vilket typ av kriminell verksamhet han ska ha ägnat sig åt vid sidan av är oklart.

Bortsett från kriminaliteten var Kostin en skicklig fighter som vann mästerskap i både Combat Sambo och rysk pankration. Hans officiella matchfacit som MMA-proffs är dock endast 0-1, efter en submissionförlust mot landsmannen Roman Markovic.

– Oavsett om Maxim Kostin var god eller från kriminella cirklar, så hoppas vi att polisen löser fallet. Det här är inte Chicago, underströk den anonyma källan.


RELATERAT: Man mördades brutalt av tre poliser – nu kräver Khabib straff!


 

Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara