Mayweather-McGregor kan slå det amerikanska PPV-rekordet

Showtimes Stephen Espinoza är väldigt nöjd med superfighten.

Nyligen påstod UFC:s vd Dana White att superfighten mellan Floyd Mayweather och Conor McGregor drog in 6,5 miljoner pay-per-view-köpare. Men detta behöver inte innebära att det amerikanska rekordet på 4,6 miljoner, som sattes av Mayweathers match mot Manny Pacquiao, har slagits.

Troligtvis hänvisade White nämligen till den kombinerade PPV-försäljningen, internationellt sett. Men de viktigaste siffrorna är de amerikanska där fansen fick betala uppemot 100 dollar (ca. 796 kronor).

I Sverige behövde vi exempelvis endast betala 499 kronor, medan andra länder som Storbritannien och Irland kom undan betydligt billigare.

Stephen Espinoza: “En stor succé”

De slutgiltiga PPV-siffrorna är ännu inte säkerställda. Men enligt Stephen Espinoza, vice vd för Showtime, pekar det mesta på att superfighten drog in nästan identiska siffror som Mayweather-Pacquiao sett till den amerikanska marknaden.

Stephen Espinoza, vice vd på Showtime. Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports

Vad som just nu är klart är att Mayweather-McGregor drog in en bra bit över 4 miljoner amerikanska PPV-köpare – och om den slutgiltiga siffran inte överskrider 4,6 miljoner så kommer den att vara “väldigt, väldigt nära” enligt Espinoza.

“If we don’t reach the record, we’re going to be very, very close. We consider it a massive success,” sa Espinoza till LA Times och fortsatte:

“It was an exciting, entertaining fight and there was massive interest.”

Kategorier
Mayweather vs. McGregorSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...