McGregor ryktas ha hamnat i ny skandal – Börjar pressen bli för stor?

Conor McGregor ryktas ha hamnat i en ny skandal och frågan är om pressen börjat bräcka en av kampsportsvärldens mest kända namn?

“As human beings, we are whoever we pretend to be. When you get these guys to adopt a character, over a small period of time, they become that person. We’ve seen this from the highest of levels.”

“This is a real thing. Actors do it all the time. The great actors become the characters they’re playing at that time, whether it’s a cowboy, it’s a bad guy — I’m watching Conor mark out for his own gimmick.” – Chael Sonnen


The celebrity

Boxning - WBC ‘Interim’ Super Middleweight title | 12 rounds | Phoenix, Arizona

David Benavidez - 1.05
David Lemieux - 8.50
Bet365

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Med världen i sina händer

Vad händer med en person när de går från att ha tillräckligt till att ha mer än de behöver? Vi pratar inte bara pengar men också möjligheter, vänner, fans och status.

UFCs lättviktsmästare Conor McGregor har på en mycket kort tid kommit att bli ansiktet utåt för den moderna kampsporten och även om han idag skulle försvinna från jordens yta kommer han fortfarande ha spelat en avgörande roll i MMA-världens historia.

McGregor har gjort saker som folk inte trodde var möjliga. Han blev första fighter att hålla i två UFC-bälten samtidigt, han knockade en legendarisk mästare på 13 sekunder och han gjorde sin boxardebut mot en av boxningsvärldens absoluta toppnamn i en av historiens mest lukrativa möten.

Det är svårt att föreställa sig vilket liv McGregor lever idag men att pengar och möjligheter inte är något problem för “The Notorious” är det nog ingen som ifrågasätter.

Något som dock kommit att betvivlas den senaste tiden är McGregor sinnestillstånd.

The king of the jungle

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

De senaste skandalerna

Sedan han förlorade matchen mot Floyd “Money” Mayweather i augusti så har det varit relativt tyst om McGregors nästa steg i karriären. Istället har skandalerna talat sitt högljudda språk.

Tidigare i månaden skrevs det spaltmeter då McGregor stormade en Bellator-match där hans lagkamrat Charlie Ward gjorde sin debut för organisationen. Den irländska lättviktsmästaren fångades på film där han knuffade veterandomaren Marc Goddard och när McGregor vid ett senare tillfälle försökte äntra buren på nytt så slog han en funktionär i ansiktet.

Det var andra gången på kort tid som McGregor hade hamnat i problem med domare Goddard. Under UFC Gdansk stoppade Goddard matchen mellan Artem Lobov och Andre Fili för att säga till McGregor att bete sig professionellt och återvända till sin plats.

Att trotsa reglerna under en MMA-match, att hoppa in i buren och knuffa en domare, att slå en funktionär i ansiktet, är detta separata incidenter som inte säger något eller kan man börja dra slutsatser och spekulera på vilken väg som McGregors Luis Vuitton-prydda fötter börjar vandra på?

The go

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Ännu en skandal?

Under dagen har ihärdiga rykten på nytt börjat cirkulera kring McGregor. Enligt ett flertal källor så ska “The Notorious” natten till idag ha hamnat i bråk i en pub i Crumlin, Dublin.

Ännu har ingen bekräftat ryktena och det enda som tyder på att händelsen någonsin ska ha ägt rum är ett par inlägg på sociala medier som sedan dess har försvunnit.

Enligt ett flertal personer ska dock McGregor ha slagit en person som ska ha anknytningar till den kriminella världen men åter igen, detta är hörsägen som varken bekräftats eller dementerats och sanningshalten bör ifrågasättas starkt.

Här är ett kollage från The MMA Bible:

När pressen blir för stor

Oavsett om ovanstående rykte är sant eller inte (ett flertal har trots allt cirkulerat under åren) så vore det inte helt befängt att utgå ifrån att McGregor trots sin enorma framgång också dras med en gigantisk press.

Bara under detta år så har det släppts en dokumentär om honom, han har startat otaliga företag, han har tränat och utkämpat en professionell boxningsmatch trots att han aldrig proffsboxats tidigare OCH han har blivit pappa för första gången.

Bara en av dessa saker skulle kunna påfresta vilken vanlig människa som helst, men allt detta plus den ständiga cirkus som omgärdar “The Notorious”?

Vår populärkultur är tyvärr fylld med starka personligheter som dukat under av den stora pressen som kändisskap genererar och just nu befinner sig McGregor i ett tåg som kan ha börjat skena iväg.

McGregor har under 2016 och 2017 gått fyra matcher och förlorat två, en mot Nate Diaz och nu senast mot Floyd Mayweather. Trots att McGregor har varit mycket bra på att hantera sina nederlag så är det ingen hemlighet att hans kändisskap bygger på att han fortsätter vinna.

Vad skulle hända med McGregors imperium om han förlorade bältet mot Tony Ferguson när han återvänder till UFC? Kanske inte särskilt mycket men vad om han även förlorar nästa?

Anderson Silva och Jon Jones stod båda på toppen av sina karriärer, hyllade över hela världen, men lyckades ändå förlora sig själva och trots att de säkerligen har ekonomin för att leva gott för resten av sina liv så har deras namn dragits i smutsen.

McGregors namn har länge varit associerat med framgång men vad händer egentligen när pressen blir för stor och vinden börjar vända?

Jag har en känsla av att McGregor just nu är involverad i en kamp som kanske till och med är för stor för en av världens främsta kämpar.

Läs mer:

UFC Fight Night: Holm vs. Vieira

Holly Holm - 1.44
Ketlen Vieira - 2.87
Bethard

Helgen bjuder på UFC Vegas 55 och boxning!

Holly Holm är storfavoriten inför helgens spännande drabbning med topprankade Ketlen Vieira  1.41 i odds kontra Vieiras 2.90. Lyckas brasilianskan skrälla i helgen blir det alltså en stor utbetalning för hennes fans!

Tar vi en titt på boxningsvärlden blir det minst lika grymma odds när obesegrade David Benavidez möter underdog David Lemieux. Den erfarne Lemieux ges inte en stor chans att vinna, åtminstone om man tittar på oddsen: 9.05 jämfört med 1.06 för vassa Benavidez.

Vilka ryggar du inför helgens stora matcher?

18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se

Bet365

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som bor i Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...