McGregor vs. Poirier 2 – Khabibs huvudtränare förutser vinnaren!

✔ "Bästa strikern i lättviktsdivisionen!" ✔ Han är den som förtjänar det mest!

Det kommer inte som en chock att Javier Mendez (huvudtränare American Kickboxing Academy) värderar Conor “The Notorious” McGregors skicklighet högt. Mendez har tidigare hyllat McGregor för hans kompetens och sagt att han är Khabib Nurmagomedovs tuffaste motståndare.

Om Khabib inte kommer tillbaka efter att ha gått i pension i oktober, kan mötet mellan McGregor mot Dustin “The Diamond” Poirier avgöra vem som står på tur för att få en titelmatch i lättvikt.

Mendez spelade en stor roll i förberedelserna till att besegra både “The Notorious” och Poirier. Inför matcherna spenderade han mycket tid på att bland annat studera deras stilar genom att kolla på inspelningar från deras tidigare matcher.

AKA-tränaren Mendez ger irländaren “The Notorious” en fördel i det kommande returmötet.

– Jag tycker “The Notorious” har en fördel då han är den mer exakta strikern när det kommer till precision. Att ta McGregor till mattan kommer inte att vara en enkel uppgift för Poirier.

– “The Diamond” kommer att behöva jobba hårt, ta sig nära och nöta ner McGregor om han får chansen. Allt är möjligt när det handlar om atleter i världsklass som i denna match, men jag tror mer på McGregor eftersom han är den bättre stående fightern. Han är den bästa strikern i lättviktsdivisionen, men med det sagt räknar jag inte ut Poirier på något sätt.


HETAST JUST NU


Mendez om vem som förtjänar nästa titelmatch

Khabib har ett möte planerat med Dana White nästa månad på Fight Island i Abu Dhabi. UFC-chefen har sagt att han ska försöka locka tillbaka lättviktsmästaren till buren.

Även om Khabib inte officiellt har övergett sitt bälte, sa han nyligen i en intervju att vinnaren av McGregor vs. Poirier kommer att ta hans plats som lättviktsmästare i framtiden.

Om så är fallet menar Mendez att nästa titelutmanare bör ta sig an Poirier.

– Om det är så att Khabib inte kommer tillbaka så är Poirier den som ska slåss om titeln. Enligt mig är det detta möte som avgör. Men det skulle även kunna vara Justin Gaethje, Michael Chandler eller Charles Oliveira som får chansen.

– Det spelar ingen roll, det som är av betydelse är att Poirier är med i bilden om jakten efter titeln. Han är den som förtjänar det mest!

Kategorier
Conor McGregorDustin PoirierNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara