McGregors tränare kommer med oväntad utmaning åt Khamzat – inför UFC London!

✔ "UFC kommer till London i mars"

Succésvensken Khamzat Chimaev är just nu ett av de hetaste namnen i UFC och spås en lysande framtid inom den världsledande MMA-organisationen.

Med tio raka vinster, alla via avslut, och en placering i UFC:s officiella ranking tycks världen ligga vid Khamzats fötter. Trots att han inte tog någon skada i sin senaste match så har dock hans nästa match kommit att vänta. Han har matchats ihop med namn som Gilbert Burns och Nate Diaz men ännu har inget officiellt kommit att materialiseras.

Conor McGregors huvudtränare John Kavanagh tycker sig dock ha en perfekt motståndare åt Khamzat, om än en något överraskande sådan.

Kavanagh föreslog både en tid, plats och motståndare för Khamzat. Han vill att UFC-svensken tar sig an ingen mindre än den talangfulla islänningen och McGregors lagkamrat Gunnar Nelson.

 – Det har varit väldigt intressant att se utvecklingen av den enormt begåvade och karismatiska Khamzat Chimaev, skrev Kavanagh. UFC kommer till London i mars, och som en anhängare skulle jag älska att se [Khamzat] slåss mot Gunnar Nelson. Det vore en kort flygresa till London för dem båda…Vad tycker ni?

Kavanagh taggade UFC:s matchmäklare Sean Shelby i inlägget på Twitter. Hans förslag möttes dock av stor skepsis då många poängterade ut det faktum att Nelson inte tävlat på över två år och endast har en vinst under sina fyra senaste matcher.

Precis som Khamzat så påbörjade Nelson sin UFC-karriär som en obesegrad talang med flera avslut. Mot slutet av 2014 hade han gått obesegrad ur fjorton matcher innan han förlorade ett delat domslut mot Rick Story i Stockholm.

Det är oklart varför Nelson varit inaktiv den senaste tiden, men han fortsätter att träna och ser ut att ägna mycket tid åt sin klubb Mjölnir på Island. Nelsons senaste match gick av stapeln i september 2019 och då förlorade han via enhälligt domslut mot Burns i Köpenhamn, Danmark.

Han hade dessförinnan förlorat ett delat domslut mot Leon Edwards, strypt up “Cowboy” Oliveira och innan dess själv blivit avslutad av Santiago Ponzinibbio.


MMAnytt UFC MMA Gunnar Nelson (© Per Haljestam-USA TODAY Sports)

© Per Haljestam-USA TODAY Sports


HETAST JUST NU


UFC: Khamzat vs Gunnar Nelson?

Khamzat och Straight Blast Gym på Irland har lite av ett förflutet. Enligt Khamzat själv så flög han 2018 till ön för att slå McGregor. Den vilda historien hade sina rötter i McGregors rivalitet med Khabib.

– Det var på den tiden då [McGregor] hade förolämpat Khabib och pratade om Zubaira (Tukhugov). Ingen visste vem jag var då. [McGregor] snackade även om en annan kille som också är tjetjensk. Jag kommer inte ihåg hans namn men [McGregor] påstod att han knockat honom i sparring.

– Jag bor väldigt nära [McGregor], så jag tänkte att jag skulle kunna (åka dit och) stöta på honom på gatan eller på gymmet och slå ned honom. Det är vad han förtjänar.

Khamzat ska ha blivit stoppad av polis och hemskickad till Sverige. Du kan läsa hela historien här.

 

Vill du se Khamzat Chimaev möta Gunnar härnäst?

 


Missa inte: McGregor snart igång med träningen – Vill inte ha uppvärmningsmatch!


Speltips inför UFC Vegas 44

Nästa helg kommer den före detta UFC-mästaren Jose Aldo att återvända till buren då han tar sig an topprankade Rob Font. Den spännande bantamviktsdrabbningen kan komma att visa vem som cementerar sin plats i toppen och gör sig förtjänt av en titelmatch under 2022.

Font är rankad över Aldo och öppnar även upp som favorit hos MMAnytts samarbetspartner Bethard. Tror du också att Font kommer utöka sin vinstsvit till fem raka eller blir det Aldo som tar hem ytterligare en imponerande vinst? Sätt en guldkant på galan genom att placera en slant på nästa helgs UFC Vegas 44!

Just nu ligger oddsen på:

 

Bethard_knapp_ryggaspelet

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...