Foto: Skärmdump/MMAnytt

Medan du sov – Covington vs Usman får ett datum

✅ Detta hände medan du sov

Den regerande welterviktsmästaren Kamaru Usman ser ut att försvara sin titel på UFC 244 i New York. Usman ryktas möta interim-mästaren Colby Covington i vad som förmodas bli huvudmatchen som går av stapeln den andra november i Madison Square Garden.

Detta blir Usmans första titelförsvar efter att han fullständigt dominerade Tyron Woodley i deras möte tidigare i år.

Covington tog hem interim-titeln i en match mot Rafael dos Anjos. Inaktivitet gjorde sedan att UFC plockade Covingtons bälte – men “Chaos” går fortfarande runt med bältet över axeln.

I skrivande stund är matchen ej officiell och detta rapporterades först av MMAFighting.

Kamaru Usman. Foto: Leandro Bernardes-Ag Fight/MMAnytt

Fler matcher på gång för UFC 244

Förutom titelmötet som är på gång för Madison Square Garden blev två andra matchningar officiella för galan inatt.

Före detta Bellator-mästaren Lyman Good får match på hemmaplan när han tar sig an Chance Recountre. Good är 2-2 i UFC och 20-5 i karriären.

Recountre kommer från en vinst mot supertalangen “The Austrian Wonderboy” Ismail Naurdiev.

Ett annat möte som annonserades inatt går i mellanvikt mellan polacken Krzysztof Jotko och den obesegrade talangen Edmen Shahbazyan.

Krzysztof Jotko – Foto: MMAnytt

Tre nya fighters får UFC-kontrakt

Under natten gick säsongsfinalen av Dana White Tuesday Night Contender Series och tre av vinnarna skrev på för UFC. I huvudmatchen fick mellanviktaren Dusko Todorovic (9-0) ett kontrakt efter att för första gången i karriären gått till domslut.

Den enda som tog hem ett avslut var TJ Brown (14-6) som var illa ute i sitt match innan han vände på steken och tog hem en submissionvinst i tredje ronden.

Den sista att signas till UFC från kvällen var lättviktaren Peter Barret (11-3) som tog hem ett jämnt domslut mot sydkoreanen Sang Hoon Yoo (5-1).

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara