Medan du sov: Så mycket fick Khabib för matchtröjan från UFC 242

✅ Detta hände i MMA-världen medan du sov!

Det blev ingen världsmästartitel för Dustin “The Diamond” Poirier. I början av månaden mötte han den obesegrade ryssen och tillika lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov på UFC 242: Khabib vs. Poirier.

Efter att Nurmagomedov försvarat sin titel via submission i tredje ronden utbytte de två kämparna tröjor med varandra. Nurmagomedov berättade sedan att han skulle sälja Poiriers tröja och donera alla intäkter till “The Diamonds” välgörenhet The Good Fight.

Nu har tröjan sålts och den drog in hela 100 000 dollar (ca 900 000 kr) – en summa som Dana White berättade att han även skulle matcha. Poiriers välgörenhet drog alltså in 1.8 miljoner kr för att hjälpa utsatta barn i världen.

Robbie Lawler klar för toppmöte med Santiago Ponzinibbio

Robbie Lawler och Santiago Ponzinibbio – Foto: MMAnytt

Den före detta mästaren Robbie Lawler har sedan han förlorade titeln endast vunnit en av sina senaste fyra. Nu är han klar för ytterligare en tuff match mot den glödhete Santiago Ponzinibbio.

Ponzinibbio har vunnit sju raka och är rankad på en åttondeplats i welterviktsdivisionen. Senast besegrade han Neil Magny via TKO i fjärde ronden, i en match där han fullständigt förstörde Magnys ben med sparkar.

De två möts nu på UFC 245 som går av stapeln i Las Vegas, Nevada den 14:e december. På galan ser det ut som att två titlar är på spel, nämligen fjäderviktstiteln på herrsidan samt bantamviktstiteln på damsidan.

Zabit Magomedsharipov vs. Calvin Kattar ombokad

Zabit Magomedsharipov är obesegrad i sin UFC-karriär. Den flashiga dagestaniern stod inför ett tufft test mot den Boston-baserade boxaren Calvin Kattar. Tyvärr tvingades Magomedsharipov dra sig ur matchen – som nu har fått ett nytt datum. Detta rapporterar ESPN.

Kattar åker nu till fiendens territorium och kommer i november ta sig an “ZaBeast” i Moskva, Ryssland. Galan heter UFC on ESPN+ 21 och det ser ut som att matchen kommer att agera huvudevenemang.

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...