Joanna Jedrzejczyk - Foto: Vince Cachero/MMAnytt

Medan du sov: Joanna Jedrzejczyk: “Därför mötte jag inte Weili Zhang”

✅ Detta hände i MMA-världen medan du sov!

Före detta stråviktsmästaren Joanna Jedrzejczyk är i slutskedet av förberedelserna inför mötet med topprankade Michelle Waterson. De två möts på UFC on ESPN+ 19: Joanna vs. Waterson den tolfte oktober.

Stråviktsdivisionen fick nyligen en ny mästare när den glödheta Weili Zhang skrällde och knockade forna mästaren Jessica Andrade efter mindre än en minut.

Jedrzejczyk har flera gånger blivit erbjuden att möta Zhang, men har tackat nej då hon ansåg att “hon behövde mig mer än jag behövde henne”. Nu när Zhang är mästare har Joanna tänkt om. När hon gästade podcasten Eurobash berättade hon mer om varför de två inte har mötts ännu.

– Hon har erbjudits tre gånger. Nu frågar alla ‘Vet du vem hon är nu?’ Det är klart jag vet. På förhand trodde jag att matchen skulle ta slut i första ronden i Zhangs favör. Andrade är väldigt muskulös för viktklassen, men Zhang såg stark ut. När de erbjöd mig Zhang tidigare låg mitt fokus på bältet. Nu möter jag Waterson och sedan vill jag ha titelmatch, sade Joanna.

Sarah Frota stängs av i två år – släpps av UFC

Sarah Frota – Foto via MMAnation

Sarah “A Treta” Frota kom till UFC som en obesegrad prospekt i damernas flugviktsdivision. Hon hade ett matchfacit på 9-0 inför sin debut mot Livia Renata Souza.

I debuten åkte hon dock på sin första förlust i karriären, vilket följdes upp med ytterligare en förlust via TKO mot Gillian Robertson.

Nu har den förlusten ytterligare svärtat ner hennes karriär, då hon testade positivt för flera Stanozolol-metaboliter. Hon fastnade dessutom i ett så kallat “in competition”-test, som är en tidsperiod på tolv timmar innan och efter match.

Det positiva resultatet innebar även att Frota blev av med sitt UFC-kontrakt, detta enligt MMAFighting. Tidigare har bland andra Ruslan Magomedov stängts av för samma steroid. Han åkte dock på en livstidsavstängning då han åkt dit upprepade gånger.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara