Daniel "DC" Cormier - Foto: Rigel Salazar AG Fight/MMAnytt

Medan du sov: Ny titelfight på gång för Daniel Cormier!

Avslöjar: "DC" på jakt efter revansch!

För några veckor sedan möttes tungviktslegenderna Stipe Miocic och Daniel Cormier för andra gången. Miocic kampanjade för ett returmöte mot Cormier efter att denne förlorade sin tungviktstitel på UFC 226: Miocic vs. Cormier.

Första mötet slutade i en TKO-vinst redan i första ronden för Cormier – som blev den andra fightern någonsin att hålla två bälten samtidigt.

I returen över ett år senare dröjde det till slutet av fjärde ronden innan Miocic kunde utropas som vinnare, även denna gång via TKO.

Under natten avslöjade Dana White att det blir en trilogi mellan de två. Miocic håller på att rehabilitera några småskador efter matchen men UFC har alltså redan börjat arbeta på ett tredje möte mellan tungviktsmästarna. Detta rapporterar Barstool Sports.

Enligt White kommer det nog dock dröja till nästa år innan matchen äger rum.

White dissar Covington: “Tackar hela tiden nej”

Colby “Chaos” Covington

Den senaste Colby Covington-trenden verkar vara att tacka nej till matcher. Under presskonferensen berättade White att Covington fortfarande anser sig vara mästare – och således vill ha mer pengar för att möta mästaren Kamaru Usman.

Covington själv säger att UFC:s förhandlingstekniker är orättvisa och att de inte respekterar att han faktiskt är mästare. Covington blev fråntagen sin titel på grund av inaktivitet och att han tackat nej till matcher. Han tog hem interim-titeln efter att han besegrade Rafael dos Anjos förra sommaren.

Senast fullständigt dominerade Covington forne lagkamraten och mästaren Robbie Lawler UFC on ESPN 5: Covington vs. Lawler.

Volkan Oezdemir klar för toppmöte mot Aleksandar Rakic

Aleksandar Rakic tar sig an Volkan Oezdemir i december

Topprankade lätta tungviktaren Volkan Oezdemir tog sig nyligen tillbaka till vinstkolumnen mot svenske stjärnan Ilir Latifi under UFC:s debutgala i Uruguay. Oezdemir avslutade Latifi via TKO i andra ronden.

Nu är han klar för sin tredje match för året mot framtidsnamnet Aleksandar Rakic. Rakic tog sin fjärde vinst i UFC och tolfte raka vinst under UFC Stockholm i somras. Rakic avsluta Allstars-tränade Jimi Manuwa brutalt via huvudspark efter bara 47 sekunder in i första ronden.

De två hårtslående herrarna är nu inbokade att göra upp på UFC on ESPN+ 23 som går av stapeln den 21:a december i Busan, Sydkorea.

Pannie Kianzad klar för match på UFC Moskva

Populära bantamviktaren Pannie “Banzai” Kianzad är klar för sin tredje match i UFC. MMA-världen var i chock när hon efter förlusten i TUF-finalen blev av med sitt kontrakt. Efter en vinst i somras under Superior Challenge var hon sedan tillbaka i UFC – mot riktigt tufft motstånd.

Tyvärr gick det inte vägen mot Julia Avila men Kianzad visade prov på ett riktigt krigarhjärta i förlusten. Nu får hon gå ett returmöte mot Jessica-Rose Clark i november.

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara