Meerschaert ska förstöra för Khamzat Chimaev: “Kommer bli den värsta kvällen i hans liv”

✔ Meerschaert tar sikte på den svenska stortalangen: "Han måste vara galen!"

Den 19 september gör Khamzat Chimaev sin retur till buren då han tar sig an MMA-veteranen Gerald Meerschaert. Mellanviktsmötet kommer bli den svenska stortalangens största utmaning hittills och kommer dessutom att vara avgörande för en kommande match.

I en högst ovanlig twist så har UFC-chefen Dana White nämligen avslöjat stora planer för den svenska stortalangen. Går han segrandes ur helgens möte så är chansen stor att han får ytterligare en match på kort tid och det pratas om den före detta titelutmanaren Demian Maia.

Att det redan pratas om Chimaevs nästa match har dock förargat Meerschaert som känner sig minst sagt förbisedd. När den 32-åriga amerikanen gästade UFC Unfiltered med ex-mästaren Matt Serra och komikern Jim Norton så luftade han sina tankar om den stundande matchen.

 – Jag är väldigt taggad och jag är redo att gå in och krossa, sade Meerschaert. De flesta förbiser mig och jag är säker på att Khamzat gör det också. Han tittar redan på framtiden och pratar om att möta Demian Maia, han pratar om att möta Diaz-bröderna.

– Jag är helt fokuserad på att möta EN man den 19 september och jag ska göra det till en av de värsta kvällarna i hans liv. Han tror att han ska gå dit och ta ned mig. Han förstår inte att jag är bekväm i alla möjliga sorters positioner. Om han tar ned mig så kommer jag att försöka avsluta honom.

– Det faktum att han tror att han kommer att kunna [lämna matchen] utan den obligatoriska läkaravstängningen på 60-90 dagar… Han måste vara galen!


Relaterat


UFC: Khamzat Chimaev vs Gerald Meerschaert

Meerschaert gjorde sin UFC-debut i slutet av 2016 och har sedan dess samlat ihop ett matchfacit på 6-5. Han var senast i buren i juni då han blev avslutad av Ian Heinisch via TKO.

Khamzat debuterade i sin tur i juli då han hem två vinster på rekordtid. Han har sedan dess tagit sikte på UFC-eliten och etablerat sig som en av organisationens mest lovande fighters.

Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara