Toppfightern sågar nya UFC-svenskans val: “Förjävligt”

✅ Syrliga passningen - till svenska nyförvärvet

Den svenska fjäderviktaren Bea Malecki skrev nyligen på för UFC. Men nu verkar det som att hon – precis som många andra – planerar att gå ner en viktklass i den världsledande MMA-organisationen.

Något som gör toppfightern Megan Anderson irriterad.

“Tydligen vill hon nu gå ner till bantamvikt”

Anderson, tidigare titelhållare i Invicta FC, är en av få kvinnliga fjäderviktare med ett UFC-kontrakt. Det har länge varit oklart hur mycket organisationen varit villiga att satsa på divisionen, och därför har hon hittills bara fått möta lättare damer som klivit upp i vikt.

Nu har Anderson hört att UFC till slut är redo att börja värva fler från hennes viktklass. Men att Malecki istället siktar på bantamvikt är för henne frustrerande.

– Jag vet att UFC har värvat Bea Malecki. Hon var med i The Ultimate Fighter som fjäderviktare, men tydligen vill hon nu gå ner till bantamvikt, vilket är förjävligt. Men strunt samma. Jag vet att de har värvat Felicia Spencer. De har värvat några andra damer också och UFC letar just nu efter en match till mig, säger Megan Anderson till MMAjunkie.


Mer om Bea Malecki på MMAnytt:


 

Kategorier
Senaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem är det hetaste framtidsnamnet i MMA-Sveriges just nu?

Visa resultat

Loading ... Loading ...