Megan Anderson får lämna UFC – efter helgens tuffa förlust

✔ Den före detta Invicta FC-mästaren får lämna organisationen

Den före detta titelutmanaren Megan Anderson har inte längre något kontrakt med UFC.

31-åringen gick sin första titelmatch i organisationen under helgens UFC 259 då hon tog sig an dubbelmästaren Amanda Nunes. Fjäderviktsbältet stod på spel men Anderson var aldrig i nära att ta hem titeln.

Under dryga två minuter blev Anderson dominerad och slutligen avslutad av “The Lioness” Nunes via submission. Förlusten bröt Andersons vinstsvit på två raka och var även hennes sista match på hennes UFC-kontrakt.

Den världsledande organisationen valde att inte förnya hennes kontrakt, vilket betyder att hon numera är fri att utforska andra möjligheter.

Anderson avslöjade själv nyheterna på sin Twitch. Hon sade även att UFC planerade att göra sig av med hela sin fjäderviktsdivision, något som organisationen har förnekat.

UFC-chefen Dana White sade efter helgens gala att de planerade att ha kvar divisionen så länge som Nunes vill fortsätta försvara sitt bälte.


HETAST JUST NU


Vad står näst för Megan Anderson?

Megan Anderson gjorde sin UFC-debut i juni 2018 och ansågs då vara en framtida utmanare eller mästare. Hon äntrade buren som före detta mästare i Invicta FC och hade en vinstsvit på fyra raka, alla via TKO.

Hon matchades mot ex-mästaren Holly Holm i sin debut och förlorade via enhälligt domslut. Mycket av hennes hype kom att försvinna i debuten och trots att hon i sin nästkommande match vann mot Cat Zingano så var det via en bisarr ögonskada som lämnade mycket att önska.

I sin tredje match blev hon avslutad av Felicia Spencer, men skulle därefter vinna två raka. Det gav henne chansen att utmanat Nunes om divisionens bälte. Med helgens förlust har Anderson ett samlat matchfacit på 11-5, varav 3-3 är i UFC.

Trots att UFC säger att de kommer fortsätta med damernas fjäderviktsklass så finns det just nu endast en match inbokad i divisionen. Spencer kommer att ta sig an UFC-debutanten Danyelle Wolf, en meriterad boxare som endast har gått en MMA-match tidigare.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Megan AndersonSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...