Megan Anderson gratulerar – och utmanar – Cris Cyborg efter vinsten på UFC 222

Invictamästarinnan från Australien är efter flera månaders tystnad nu återigen sugen på att ta sig an Cris Cyborg

Det har länge varit snack om att Invicta FC:s fjäderviktsmästarinna Megan Anderson ska ta sig an Cris Cyborg. Den senaste tiden har dock Anderson hållit sig borta från rampljuset av personliga anledningar. Efter Cyborgs vinst under nattens UFC 222: Cyborg vs. Kunitskaya, kunde inte Anderson hålla tyst längre.

De två var inplanerade att mötas på UFC 214 men Anderson drog sig ur och har sedan dess varit tyst – fram tills nu.

Anderson passade även på att berätta för Joe Rogan, Daniel Cormier och Jon Anik att om de vill se någon som är större än Cyborg – och dessutom har kraft i slagen, är hon det självklara valet.

Har fyra raka vinster i fjäderviktsdivisionen

Anderson har inte förlorat sedan en match mot belgiskan Cindy Dandois 2015 på Invicta FC 15. Efter det har hon vunnit fyra raka mot bland andra Charmaine Tweet och Peggy Morgan. Cyborg å andra sidan är obesegrad sedan debuten 2005 och har vunnit 20 matcher i rad. Enda bakslaget var efter en 16-sekunders knockout mot Hiroko Yamanaka då Cyborg testade positivt för steroider och matchen således blev en No Contest.

Cyborg själv säger att maj är alldeles för tidig för henne att komma tillbaka, då hon är upptagen med att bland annat adoptera en släkting och ta henne till USA.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Cris CyborgSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...