Ex-mästaren Michael Bisping är bekymrad för Tony Ferguson

✔ "Har tagit för många smällar!"

Michael “The Count” Bisping  har varit i UFC sedan 2006. Idag arbetar Bisping som kommentator för UFC och driver även en egen populär podcast. Genom åren som aktiv fighter har Bisping utsatts för en hel del skada och lärt sig hantera motgångar. Nu ifrågasätter han hur mycket mer skada den före detta interimmästaren Tony Ferguson kan klara av att ta.

I en diskussion på ett nyligen inspelat avsnitt, uttrycker Bisping sin oro över den skada Ferguson tagit genom sin karriär. Han kommenterar även de senaste förlusterna och deras betydelse:

– Mot Justin Gaethje blev han utkonkurrerad på fötterna och mot Charles Oliveira blev han kontrollerad och förlorade brottningen. Jag är bekymrad över Ferguson och självklart vill han inte ha min sympati. Han behöver inte att jag oroar mig, han vill inte att jag ska prata om honom på det här sättet.

– Men jag är nyfiken på vad han kommer göra framöver och jag bryr mig om honom. Det är tufft när man har en fighter som har varit och fortfarande är i toppen av sporten likt Ferguson. Att se en av dom som varit en pelare för divisionen falla och tappa sin storhet är svårt.

Den före detta interimmästaren Ferguson har aldrig tidigare förlorat flera matcher i rad. Ferguson har länge varit en dominerande slagskämpe och vann alla sina matcher mellan åren 2013-2019.

“El Cucuy” radade upp rekordmånga tolv vinster efter varandra och det var bland annat det som gjorde att Khabib Nurmagomedov var intresserad av ett möte.


RELATERAT


Bisping om fighters som håller på för länge

Bisping hyllar Fergusons karriär men hoppas att någon finns där att stötta honom ifall det går för långt.

– Jag har inget illa att säga om Ferguson. Jag har inget annat än respekt för honom. Han är en riktig kämpe och en äkta krigare. Vi har fått se sensationella insatser i buren, men han har också tagit mycket skada. Oftast på grund av hur uthållig han är och förmågan att absorbera slag. Detta har lett till framgång och gett Ferguson sina spektakulära vinster och bonusar.

– Men min poäng är denna: den mänskliga kroppen kan inte ta hur mycket stryk som helst, det finns ett utgångsdatum. Visst, han blir inte totalt knockad och faller handlöst mot marken, men den skada han tagit genom åren leder till att Ferguson börjat sakta ner.

Vidare går han in på hur Fergusons senaste form har sett ut.

– Explosiviteten och kvickheten är inte den samma. Tony är inte den typen som skulle erkänna att han är nedgången eller tagit för mycket slag. Han kommer acceptera förlusten och gå vidare. Det är vad fighters gör, fighters accepterar inte att det kan vara dags att lägga av. De behöver någon som kan kliva in och tala om hur situationen ser ut.

 

 

Tycker du att Bisping har en poäng?

 

Kategorier
Michael BispingSenaste NyttTony Ferguson

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara