Michael Bisping ställer krav på Israel Adesanya och Kamaru Usman – för supermatchen!

✔ Vad blir nästa steg för de dominanta nigerianska mästarna?

Kommentatorn och forna mellanviktsmästaren Michael Bisping tycker att nuvarande mellanviktsmästaren och welterviktsmästaren – Israel Adesanya respektive Kamaru Usman – borde mötas i buren. Både Adesanya och Usman härstammar från Nigeria. Den gemensamma bakgrunden är anledningen till varför de i dagsläget inte är intresserade av att möta varandra i UFC:s oktagon, men Bisping anser att det inte borde spela någon roll.

Adesanya och Usman är två utav tre afrikanska mästare i UFC idag. Den tredje är givetvis den kamerunska tungviktsmästaren Francis Ngannou. Alla tre har tack vare de gemensamma rötterna i Afrika lyckats bilda starka relationer med varandra. Usman hjälpte exempelvis Ngannou med brottningsträningen inför hans andra titelmatch mot Stipe Miocic!

Det nigerianska paret har lyckats imponera i deras respektive viktklasser, med sammanlagt åtta titelförsvar tillsammans. Bägge atleter anses ha rensat sina divisioner. Ett andra bälte skulle eventuellt kunna vara nästa steg för dem, särskilt för pound-for-pound ettan Usman. Men det skulle kräva att Usman ger sig på Adesanya i mellanvikt, eftersom han är alldeles för stor för att ta sig ner till lättviktsgränsen på 155 lbs (ca 70 kg).

Adesanya utmanade tidigare i år den dåtida mästaren i lätt tungvikt Jan Blachowicz för chansen att ta hem ett till bälte, men kom att förlora mötet via enhälligt domslut. I mellanvikt har Adesanya dock dominerat, och är hitintills obesegrad i sin viktklass. Detsamma gäller för landskamraten Usman.

Enligt Bisping behöver Adesanya därför “färskt kött” i form av en supermatch mot Usman. Den som vinner får nämligen möjlighet att cementera statusen som en av de bästa genom tiderna.

– Jag tror att Usman bara behöver kliva upp och fajta fucking Israel Adesanya, sade Bisping i ett nytt avsnitt av podcasten Believe You Me. Jag vet att de båda är från Nigeria, eller hur? Vem fan bryr sig? Jag vet inte hur många människor som bor i Nigeria, jag gissar mig till att det är 75 miljoner. Om Adesanya fortsätter varva viktklassen och särskilt om han slår Robert Whittaker, så behöver han färskt kött. Om Kamaru fortsätter vinna – kom igen!

Usman har tidigare helt avfärdat idén att kliva upp i vikt för chansen att ta landskamratens bälte.

Just nu har Adesanya en returmatch inbokad mot den forna mästaren Robert Whittaker, som han besegrade för att vinna titeln på UFC 243. Usman kommer förmodligen försvara titeln tidigt nästa år, antingen mot Leon Edwards i en returmatch, eller eventuellt mot den topprankade welterviktaren Vicente Luque.

Lyckas de aktiva mästarna leverera imponerande titelförsvar 2022, kan ett laddat möte mellan dem vara en möjlighet!

Se hela podcasten med Bisping här nedan:

Vill du se en supermatch mellan landskamraterna Israel Adesanya och Kamaru Usman?

 


HETAST JUST NU


Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Israel AdesanyaKamaru UsmanSenaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: PFLRory MacDonald vs Sadibou Sy


1 Juli | 14:00 | PFL
1.30 - 3.25
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...