Michael Chandler om Justin Gaethje: “Knockar honom medvetslös”

✔ "Alla fans runt om i världen vill se oss slåss!"

Nyligen annonserade UFC-chefen Dana White att han överväger en match mellan Michael Chandler och Justin “The Highlight” Gaethje. De är båda topprankade i lättviktsdivisionen och kommer ifrån varsin förlust.

I Chandlers senaste match förlorade han titelmatchen mot Charles Oliveira. Det var ett tufft och jämnt möte som tog plats under UFC 262. Chandler var mycket nära på att vinna matchen i första ronden, men förlorade slutligen via TKO några sekunder in i andra ronden.

Detta resulterade i Chandlers första förlust på tre år och vi hittar honom på en fjärdeplats i lättviktsrankingen. Gaethje finner vi två placeringar upp och han har inte tävlat sedan oktober 2020.

Sist vi såg honom i buren förlorade han en titelmatch mot den dåvarande mästaren Khabib Nurmagomedov. Innan mötet hade Gaethje fyra raka TKO/KO-vinster mot namn som Tony Ferguson och Edson Barboza.


HETAST JUST NU


Michael Chandler förutspår en knockout!

Chandler tog förlusten mot Oliveira på ett mycket respektfullt sätt och har ställt upp på flertal intervjuer efter matchen där han kommenterar fajten och hyllar sin motståndare.

I en intervju med MMAFighting diskuterar han landskapet i lättviktsklassen och hur en match mot “The Highlight” skulle utspela sig.

– Jag tror att en match mellan oss är vad alla fans runt om i världen vill se just nu. Antingen får jag eller Gaethje en ny höjdpunkt på våran “highlight reel”. Vi kommer båda kliva framåt i buren och bjuda på ett krig, sade Chandler.

– Kollar man på toppen av divisionen finns det gott om talangfyllda fighters och en match mot Gaethje är något jag välkomnar. Ifall Eddie Alvarez kan spöa honom så kan jag absolut göra det. Jag kommer inte bara TKO:a Gaethje utan jag kommer knocka honom medvetslös!

Den som vinner ett eventuellt möte mellan Chandler och Gaethje kommer öka sina chanser om att få slåss för lättviktstiteln härnäst. Troligtvis kommer vinnaren av Dustin Poirer vs Conor McGregor 3 få nästa chans men efter det är det inte lika klart vem som står näst på tur.

 

Hur tror du en match mellan Chandler och Gaethje slutar?

 

Kategorier
Michael ChandlerNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...