Michael Chandler klar för UFC – kan få titelfight direkt!

✔ Dana White bekräftar! ✔ "Är bäst i världen"

MMA-stjärnan Michael Chandler, 34, har skrivit på för UFC.

Chandler är en av världens bästa lättviktare och höll tidigare mästarbältet hos Bellator MMA. Efter att ha tävlat för UFC-konkurrenten under nästan hela sin professionella karriär ansluter han sig nu till världens största MMA-organisation, där han också kan få chansen att vinna världstiteln redan i sin UFC-debut.


LÄS MER: Michael Chandler till UFC? MMA-stjärnan hintar om stormatch!


UFC-chefen Dana White bekräftar nämligen för ESPN att Chandler kommer att stå redo som ersättare vid UFC 254, då den obesegrade lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov gör sin comeback till buren.

Galan äger rum på så kallade “Fight Island” utanför Abu Dhabi den 24 oktober. Om antingen Nurmagomedov eller hans utmanare, interimmästaren Justin Gaethje, skulle behöva dra sig ur titelfighten – så kommer det alltså bli Chandler som hoppar in och fightas om bältet istället.

Michael Chandler knockade tidigare UFC-mästaren

Chandler har gjort ett namn för sig som en sann publikfavorit och står idag med 21 vinster och fem förluster som proffs. Han gjorde sig känd för många genom sina två episka matcher mot den tidigare UFC- och Bellator-mästaren Eddie Alvarez – två fullständigt galna krig där de tog hem en vinst vardera.

Av sina 21 vinster har endast fem kommit via domslut. Flest segrar har han via knockout, och den rejäla slagkraften visade sig inte minst hans senaste fight – där Chandler besegrade den forne UFC-mästaren Benson Henderson för andra gången.

Spana in videon nedan!

 

UFC ville boka Chandler mot Tony Ferguson

Chandler diskuterades först göra sin debut mot Tony Ferguson på UFC 254. Detta när det stod klart att Ferguson inte längre skulle möta Dustin Poirier, efter att hans förhandlingar med UFC föll isär.


LÄS MER: Dustin Poirier är missnöjd – ställer in matchen mot Tony Ferguson!


Ferguson valde dock att backa Poirier och uppmana UFC att ge honom en löneförhöjning, istället för att acceptera en ny motståndare i form av Chandler. Det återstår nu att se om Ferguson vs. Poirier bokas om till ett senare datum.

Klart står dock att positionen som potentiell ersättare för Khabib vs. Gaethje överlåts till Chandler, som alltså skulle kunna få chansen att bli UFC-mästare i sin allra första fight för organisationen.

– Förr eller senare så lönar sig hårt arbete, du måste bara bara se till att du fortfarande står upp när det gör det. Jag är ödmjuk inför den här möjligheten och kan knappt vänta på att få bevisa vad jag sagt de senaste elva åren; att jag är den bästa lättviktaren i världen. Vi ses på toppen! säger Michael Chandler till ESPN om UFC-kontraktet.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Michael ChandlerSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...