Michael Chandler vs Dan Hooker klara för UFC 257: McGregor vs. Poirier 2

✔ UFC 257 kommer avgöra lättviktsklassens framtid!

Det står nu klart att den före detta Bellator-mästaren Michael Chandler kommer att göra sin UFC-debut mot världssexan Dan Hooker den 23 januari.

Ryktena om toppmötet har länge cirkulerat men nu går även UFCs mediapartner ESPN ut med uppgifterna. Det spännande lättviktsmötet kommer att agera delad huvudmatch under UFC 257: Conor McGregor vs Dustin Poirier 2.

Det betyder att UFC 257 kommer att avgöra lättviktsklassens framtid. Den regerande divisionsmästaren Khabib Nurmagomedov håller nämligen fortfarande i bältet men det kan komma att förändras efter Khabibs inplanerade möte med UFC-chefen Dana White.

– Han kanske inte vill slåss, jag vet inte svaret på det, sade White i december. Men jag är ganska säker på att jag kan övertala honom.

Skulle inte White lyckas övertala “The Eagle” så kommer UFC 257 att bli avgörande för lättviktsklassens toppskikt.


HETAST JUST NU


UFC 257: Dan Hooker vs. Michael Chandler

Chandler skrev kontrakt med UFC i september men har ännu inte gjort sin debut för organisationen. Han stod dock invägd och redo i oktober då Khabib försvarade sitt bälte mot Justin Gaethje.

Den trefaldiga Bellator-mästaren har även matchats mot namn som Charles Oliveira och Tony Ferguson innan lotten till slut föll på Hooker. Chandler kommer äntra oktagonen med ett samlat matchfacit på 21-5 och en vinstsvit på två raka över bland annat ex-mästaren Benson Henderson.

Hooker kommer i sin tur från en tuff förlust mot Poirier i slutet av juni. Han hade dessförinnan tre raka vinster över etablerade namn och tog därmed plats i toppen av lättviktsklassen. En vinst mot Chandler skulle sätta honom i snabbfilen mot en titelchans.

UFC 257: McGregor vs Poirier 2 kommer att gå av stapeln på “Fight Island” på Yas Island i Abu Dhabi. Galan kommer även att bjuda på ett kärt återseende av UFC-svensken Amir Albazi som tar sig an Kazakstans Zhalgas Zhumagulov.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Conor McGregorDan HookerDustin PoirierMichael ChandlerSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...