Ex-mästaren Miesha Tate är tillbaka – gör comeback i UFC!

✔ Ronda Rouseys största rival återvänder till UFC! ✔ "Sporten har kallat efter mig!"

En av de största stjärnorna och pionjärerna inom kvinnlig MMA har bestämt sig för att komma tillbaka till UFC. Miesha “Cupcake” Tate är en före detta UFC-mästare i bantamvikt och har inte tävlat inom organisationen sedan 2016.

Nu är hon tillbaka efter sin pension och har redan en match inbokad. Tate kommer att möta den topprankade Marion “Belizean” Reneau 17 juli i ett bantamviktsmöte.

Nyheterna avslöjades först av ESPN som varit i kontakt med ex-mästaren “Cupcake”.

– Mitt hjärta är fullt av passion och glöden har kommit tillbaka! Sporten har kallat efter mig och det är dags att jag svarar, meddelar Tate.

Tate annonserade sin pension efter förlusten mot Raquel Pennington på UFC 205. Hon har sedan dess varit involverad i sporten som en ambassadör för organisationen ONE Championship.


HETAST JUST NU


Rivaliteten med Ronda Rousey!

Utöver att Tate varit mästare i UFC har hon även innehaft bantamviktsbältet i Strikeforce. Det var även där hennes rivalitet med världsstjärnan Ronda Rousey startades och den anses vara en av de största inom MMA:s historia.

De möttes i mars 2012 i Strikeforce och Rousey avslutade Tate i den första ronden via hennes ökända armlås. Ett returmöte ägde rum i UFC i slutet av 2013 och även denna gång blev det förlust för Tate via armlås.

Efter nederlaget mot Rousey lyckades “Cupcake” samla på sig en vinstsvit på 4 matcher i rad innan hon vann bältet mot Holly Holm. Men hennes tid som mästare skulle visa sig vara kortvarig. Cirka fyra månader senare mötte hon den nuvarande mästaren Amanda Nunes som besegrade Tate i den första ronden via rear-naked choke.

 

Vad tycker du om att Miesha Tate gör comeback?

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Miesha TateNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...