Mike Goldberg är inte den enda UFC-veteranen som har sitt sista event i helgen

Årets sista event kommer att bli legendariskt på många sätt och för några av UFCs mest välkända namn är det deras sista gala. Förutom kommentatorn Mike Goldberg kommer en annan UFC-veteran att inte längre synas på scenen.

2016 har kommit att innebära stora förändringar för UFC och i samband med sin sista gala avslutar organisationen sitt samarbete med ett par ansikten som vi kommit att älska och vänja oss vid under åren.

Bland annat har UFCs president Dana White bekräftat att UFC 207 kommer att bli den sista galan för kommentatorn Mike Goldberg som varit med sedan 1997. Nu står det klart att det även blir UFCs legendariska matchmaker Joe Silvas sista gala med organisationen.

Att Silva skulle dra sig tillbaka stod klart i slutet av augusti och i oktober kunde UFC meddela hur ansvarsfördelningen skulle se ut. Såhär skrev vi om tiden efter Silvas pension:

“När 2017 inleds kommer Sean Shelby, nyligen befordrad till ‘Senior Vice President of Talent Relations’, ha hand om kvinnornas strå- och bantamvikt samt männens bantam-, fjäder-, lätt- och weltervikt. Männens lätt- och weltervikt blir det utökade ansvaret för honom.

Mick Maynard som tidigare varit ägare av och president för Legacy FC har nyligen anställts som ‘Vice President of Talent Relations’. Han kommer ansvara för männens flug-, mellan-, tung- och lätt tungvikt.”

Under UFC 207 tog Shelby tillfället i akt att tacka sin kollega och vän medan de delade scen för sista gången:

Även MMA-journalisten Ariel Helwani passade på att fånga ett ögonblick med Silva:

Silva har varit med i över tjugo år och trots att han valt en anonym roll i UFC har hans beslut och inblandning varit oerhört viktiga för organisationens framgång.

Utan Silva vore inte UFC vad det är idag.

 

Tack Joe Silva för ditt engagemang i sporten vi älskar

 

Omslagsbild via MMAnytt.se

Kategorier
Senaste NyttZ-Klistrad artikel

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
4 Kommentarer
 • Kenny Starfighter
  30 December 2016 at 10:45

  Detta har väl dock varit känt enda sedan de blev sålda att Joe Silva skulle sluta vid nyår?

  • Holythe83
   30 December 2016 at 11:09

   Fast det är ju inte helt korrekt, det e också känt sen flera månader tillbaka att dom kommer fortsätta använda Joe Silva som konsult ibland.

   • Kenny Starfighter
    30 December 2016 at 11:12

    Jo men att han ska avluta sin tjänst vid nyår har ja för mig att jag läst långt tillbaka i tiden, kan ha fel.
    sen att han ska konsulta osv det är något helt annat.

 • DrPhil
  30 December 2016 at 03:24

  And it’s all over….. just like that!!

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...