Foto via Viaplay Fighting

Mike Trizano vinner TUF 27 efter jämn final mot Joe Giannetti

🎥 VIDEO+TEXT ✅ JUST NU: Delat domslut avgör lättviktsfinalen i The Ultimate Fighter 27

Finalen av The Ultimate Fighter 27: Undefeated är i full gång i Pearl Theater i Las Vegas och alldeles nyss fick vi se Team Miocics Mike Trizano ta sig an Team Cormiers Joe Giannetti i säsongens lättviktsfinal.

Det kom att bli en jämn trerondare som mestadels spenderades i grapplingsituationer på marken i de två första ronderna, där bägge fighters fann framgång. I den första ronden var det Giannetti som fick ner Trizano och gick på flera lömska submissionförsök samt viss ground and pound – men Trizano försökte sig sedan på en triangel i slutsekunderna som såg ut att vara tight innan ronden tog slut.

I den andra ronden försökte Giannetti återigen få ner Trizano – men denna gång var Trizano med på försöket och lyckades istället själv hamna överst och säkra en hel del toppkontroll.

Den tredje och sista ronden, som såg ut att vara avgörande för resultatet, spenderades sedan uteslutande ståendes där Giannetti märkligt nog såg alldeles för avslappnad ut och nästan larvade sig i buren, medan Trizano å andra sidan tog det på största allvar och pressade framåt ständigt för att i slutändan kamma hem segern via delat domslut.

Trizano, 26, står nu med sju raka segrar som proffs (samt ytterligare två vinster i TUF-huset som inte räknas som officiella proffsmatcher). Giannetti, 23, står å andra sidan med ett professionellt matchfacit på 6-1.

Resultat och statistik

Officiellt resultat: Mike Trizano besegrade Joe Giannetti via delat domslut (29-28, 28-29, 29-28).

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttThe Ultimate Fighter 27-finalen

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...