Mike Tyson återvänder till ringen i år för revansch mot rivalen!

✔ Boxningslegendaren tillbaka för laddad returmatch!

Efter succécomebacken förra året är nu Mike Tyson på väg tillbaka för ännu en match: ett andra möte med rivalen Lennox Lewis!

Det var ett minst sagt oväntat besked som Tyson själv meddelade för TMZ Sports. Enligt boxningslegendaren kommer returmatchen mot Lewis att äga rum i September. Arena eller exakt datum är ännu inte klart. Mötet förmodas gå enlgit uppvisningsregler men inget är klargjort i dagsläget.

Det är inte heller tydliggjort vilken organisation som anordnar matchen. Det kommer med allra största sannolikhet inte vara Triller, som anordnade Tysons återkomst mot Roy Jones Jr förra året. Detta eftersom Tyson sedan sin första match med Triller gått vidare till att såga och bryta samarbete med organisationen.

Tidigare i år annonserades en tredje match mellan Tyson och ärkerivalen Evander Holyfield avsedd för slutet på maj. Förhandlingarna surnade dock och matchen ställdes in.


RELATERAT


Blev tredje fightern att knocka Tyson

Tyson, 54, är en sann legendar inom boxning. Det finns få boxare som har en så pass stor närvaro i populärkultur som Tyson och han är onekligen en av de största genom tiderna.

Hans långa karriär har präglats av både storslagna prestationer och tunga personliga problem. Under sin storhetstid besegrade Tyson fighters som Michael Spinks, Larry Holms och Frank Bruno. Mot slutet av 90-talet började dock drogberoende, psykiska problem och andra bekymmer ställa till det för Tyson. Som proffs avslutade Tyson sin karriär med endast fem segrar i sina tolv sista matcher.

Sedan dess har dock Tyson åtagit en mycket hälsosammare och mer positiv livsstil. Han återvände i november 2020 för en uppvisningsmatch mot Jones Jr. Matchen gick tiden ut och slutade oavgjort trots att många ansåg att Tyson gjorde mer och fick in fler betydelsefulla slag.

Engelsmannen Lewis, 55, var en av världens bästa boxare under sin storhetstid med segrar över Ray Mercer, Shannon Briggs och  Evander Holyfield. Lewis mötte Tyson i juni 2002 och vann på knockout i den åttonde ronden. Britten följde upp med att besegra Vitaly Klitschko via TKO och avslutade sedan sin proffskarriär.

Vem vinner: Mike Tyson eller Lennox Lewis?

Kategorier
Mike TysonSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...