“Mike Tyson är dopad – har tagit steroider”

✔ Erkännandet: "Olagligt"

Boxningikonen Mike Tyson, 53, gör sig redo för comeback till ringen. Den tidigare tungviktsmästaren planerar som känt att boxas i uppvisningsmatcher för välgörenhetssyfte – och är nu i otrolig form för sin ålder.

Tysons har den senaste tiden visat att han fortfarande har rejält med krut i nävarna. Dessutom har hans nya superkropp skapat rubriker – men också resulterat i en del anklagelser.


LÄS MER: Dyra hemligheten avslöjad – om Mike Tysons nya superkropp

LÄS OCKSÅ: Larmet: Mike Tyson kan dö


En av dem som är övertygad om att legendaren använt sig av dopingpreparat är MMA-veteranen Sergei Kharitonov, 39.

Utspelet om Mike Tyson: “Enda sättet”

Kharitonov menar på att det inte finns något annat rimligt alternativ. Hur skulle Tyson annars ha kommit i så pass bra form trots sin ålder, frågar han sig.

– Han är dopad, men det är lugnt. Det kommer inte vara några dopingkontroller, säger Sergei Kharitonov till Sport Express (via RT Sport) och fortsätter:

– Han har tagit testosteron, och några slags hälsoprodukter. Men jag ogillar inte Mike Tyson för den sakens skull. Han är 53 år gammal. Hur skulle han annars kunna komma i toppform, mer eller mindre? Han har tagit steroider, det är det enda sättet.

Tyson menar däremot att stamcellsbehandlingar ligger bakom monsterfysiken.

 

Har själv testat doping: “Var inget för mig”

Kharitonov har ett professionellt MMA-record på 30-7 som tungviktare och har bland annat besegrat toppnamn som Fabricio WerdumAlistair Overeem och Roy Nelson. Han erkänner själv att han testat på olika slags doping.

– Har jag någonsin tagit tillskott? I armén, ja, när alla testade alla möjliga tabletter. I mitt tredje eller fjärde år, när alla körde tyngdlyftning, så kom min vän med nandrolone (en anabol steroid, reds. anm.). Jag injicerade det för att se bra ut, för att få en bra kropp. Musklerna blev stenhårda, minns Kharitonov.

Enligt Kharitonov kom han dock fram till att doping inte var något för honom.

– Jag såg mig själv i spegeln och insåg att det inte var något för mig. Jag slutade hålla på med sånt där och planerar inte att göra det igen. För det första är det dåligt för en. För det andra är det olagligt, menar han.

Sergei Kharitonov (höger) knockade UFC-veteranen Matt Mitrione (vänster) i en av sina senaste matcher. Foto: Bellator MMA


RELATERAT: Undersökning: Majoriteten av MMA-fighters använder cannabis


 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Mike TysonSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...